Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
SASTANAK SA ŽUPANOM ANDROVIĆEM

Podrška prevarenim poljoprivrednicima

Foto: Kristijan Toplak
Predstavnici poljoprivrednika koji su isporučili silažu tvrtkama Agrokom natura i Sedlić posjetili su Županiju

Predstavnici prevarenih poljoprivrednika koji su isporučili silažu tvrtkama Agrokom natura i Sedlić, koja je potom prerađivana u bioplinskim postrojenjima u Donjem Miholjcu, Viljevu i Slatini, posjetili su Virovitičko-podravsku županiju. Prevareni poljoprivrednici istaknuli su da su, nakon dvije uvodne godine 2017. i 2018., kada su za svoj rad pošteno i pravedno po ugovoru plaćeni, nastali problemi te im uredno isporučena roba nije plaćena, pa ukupno 125 poljoprivrednika potražuje 17,5 milijuna kuna.

Stručni studij Drvne tehnologije od jeseni ponovno u Virovitici Upisani prvi studenti, a posao ih u njihovu kraju i branši već čeka

– Devet mjeseci potražujemo svoje novce. Potraživanja su od 100.000 do nekoliko stotina tisuća kuna po poljoprivredniku. Zadužujemo se kako bismo platili svoje obveze i račune. Pošteno smo sve odradili, isporučili traženu robu, a to nam nije plaćeno – naglasili su oštećeni poljoprivrednici na sastanku sa županom Igorom Androvićem. Župan je naglasio da će inicirati sastanak oštećenih i prevarenih poljoprivrednika s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković, kao i ministrom pravosuđa i uprave Ivanom Malenicom.

– Radi se o našim vrijednim poljoprivrednicima koji svojim radom stvaraju i uzdižu svoje obitelji, a ovom prilikom su bezočno prevareni. I Virovitičko-podravska županija i ja kao župan dajemo im puno pravo i podršku kako bi ostvarili svoja prava – zaključio je Andrović.