Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Podijeljene potpore vrijedne 6,8 milijuna kuna za proizvodne i neproizvodne djelatnosti

Poduzetnicima je u 2021. stiglo 10 milijuna kuna bespovratnih potpora

Foto: Zagrebačka županija
Potpore se kreću od 18 do 70 tisuća kuna po korisniku. Fond za proizvodne djelatnosti iznosi ukupno 3,6 milijuna, a za neproizvodne 3,2 milijuna kuna

Bilo da je riječ o kupnji novog stroja ili preuređenju poslovnog prostora, poduzetnici s područja Zagrebačke županije upravo su 
dobili financijski vjetar u leđa. Ugovori ukupne vrijednosti 6,8 milijuna kuna za proizvodne i neproizvodne djelatnosti podijeljeni su prošlog tjedna u dvorani Specijalne bolnice Naftalan u Ivanić-Gradu, a od tih sredstava 3,6 milijuna kuna iznose potpore za 
proizvodne, a 3,2 milijuna kuna za neproizvodne djelatnosti.

Teška su vremena za posao

Po korisniku se potpore kreću od 18 do 70 tisuća kuna, a za proizvodne djelatnosti dodijeljene su za nabavu strojeva i druge potrebne opreme, dok su za neproizvodne djelatnosti potpore dodijeljene za nabavu strojeva, alata i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti, uređenje poslovnog prostora, nabavu informatičke  opreme, izradu web-stranica, webshopa te nabavu vozila ili radnih strojeva za obavljanje djelatnosti.

Zahvalu Županiji na vrijednoj potpori uputila je Ivana Belošević, vlasnica Pekare Cipov iz Buševca.

– Potpora mi omogućuje daljnje poslovanje u ovim teškim vremenima, a dobivenih 18 tisuća kuna utrošit ću na preuređenje poslovnog prostora – rekla je Belošević čiji obiteljski obrt posluje od 1983. i trenutačno ima troje zaposlenih.

ODRŽAN ZAGREB DIGITAL NOMAD WEEK Digitalni nomadi otkrili su čari Zagrebačke županije

Stjepan Špoljarec iz tvrtke ŠPO-MATPLAST d.o.o. iz Rugvice preuzeo je, pak, ugovor vrijedan 70 tisuća kuna.

– Tvrtka posluje deset godina i zapošljava 10 radnika, a primarna djelatnost nam je proizvodnja ambalaže. Dobivena sredstva utrošit ćemo u kupnju novog stroja za preradu plastike što će nam dosta unaprijediti poslovanje – izjavio je Špoljarec.

Četiri mjere potpora

U ime Zagrebačke županije ugovore je vrijednim i uspješnim poduzetnicima uručio zamjenik župana Ervin Kolarec.

– Zagrebačka županija ove je godine u sklopu četiri različite mjere za više od 500 poduzetnika sa svog područja osigurala 10 milijuna kuna bespovratnih potpora. Na ovaj način Županija daje vjetar u leđa malom i srednjem poduzetništvu, a to je ‘žila kucavica’ našeg gospodarstva – naglasio je Kolarec, pozvavši pritom poduzetnike da i dalje prate županijske natječaje.

Mirnu jesen i uspješno poslovanje u ime Grada Ivanić-Grada okupljenima je zaželio i zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj.