Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
ODRŽAN ZAGREB DIGITAL NOMAD WEEK

Digitalni nomadi otkrili su čari Zagrebačke županije

Foto: TZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE
Turistička zajednica grada Zagreba organizirala je seriju tematskih susreta i događanja

Digitalni nomadi čiji se “uredi” nalaze na terasama kafića i šljunčanim plažama sve su popularniji, a pandemija koronavirusa, lockdown i rad od kuće ovakav način rada učinili su još poželjnijim nego prije. Čini se kao karijera iz snova ona koja “zaposleniku” dopušta da radi iz bilo koje destinacije na svijetu, a budući da se ovaj rastući fenomen može promatrati i kao posebna vrsta poslovnog turizma, Turistička zajednica grada Zagreba je od 21. do 27. lipnja organizirala seriju tematskih susreta i događanja u sklopu Zagreb Digital Nomad Weeka, a dio radionica, svojevrsni “digitalni detoks” održan je u suradnji s Turističkom zajednicom Zagrebačke županije na prostoru Samobora i Parka prirode Žumberak – Samoborsko gorje.

GRADSKIM DRUŠTVIMA CRVENOGA KRIŽA Stigla donirana pomagala vrijedna 152 tisuće kuna

Na imanju Davorina Štetnera sudionici su se tako mogli družiti, a pri tom su se i upoznali s novim projektima koji će doprinijeti revitalizaciji Žumberka. Zanimljivu priču digitalnim nomadima ispričala je i simpatična devedesetpetogodišnjakinja, jedina stanovnica naselja Tihočaj.

– Digitalni nomadi su svakako budućnost, a ono što im mi možemo ponuditi su sigurne, zelene i održive destinacije koje im istodobno nude sve uvjete za život i rad – rekla je Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije dodavši da je u planu kreiranje coworking prostora s fleksibilnim najmom, brzim internetom i svim drugim pogodnostima za digitalne nomade, ali i lokalnu zajednicu.