Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
GRADSKIM DRUŠTVIMA CRVENOGA KRIŽA

Stigla donirana pomagala vrijedna 152 tisuće kuna

Foto: Dražen Kopač
Gradska društva Crvenoga križa tijekom pandemije, a onda i potresa, odradila je odličan posao. Uvijek su bila tu kada je bila potrebna pomoć

Električne bolničke krevete, medicinske i antidekubitalne madrace, invalidska kolica, hodalice i štake za hodanje, WC stolce i PVC plahte. Sve to, u sklopu projekta “Posudionica ortopedskih i medicinskih pomagala”, sredstvima dobivenima od Županije doniralo je Županijsko društvo Crvenog križa gradskim društvima Zagrebačke županije, a ukupna vrijednost ove opreme je 152.200 kuna.

Uz vijence i svijeće obilježen je Dan hrvatskih branitelja Zagrebačke županije ‘Oni su ti koji su snove generacija o vlastitoj državi pretvorili u stvarnost’

– Cilj je pomoći sugrađanima koji su u potrebi i koji putem HZZO-a, iz bilo kojeg razloga, ne mogu doći do pomagala. Radi se o kroničnim bolesnicima, osobama u palijativnoj skrbi, nepokretnim osobama, gerijatrijskim pacijentima, ali i sugrađanima koji su privremeno nepokretni zbog operativnih zahvata ili lomova ekstremiteta – rekao je Ivica Cvetković, predsjednik ŽD-a Crvenog križa Zagrebačke županije, tijekom primopredaje pomagala organizirane u Velikoj Gorici.

Dodao je da se osobe kojima su pomagala potrebna mogu javiti gradskim društvima Crvenog križa, čiji volonteri najbolje poznaju stanje na terenu i u neposrednom su kontaktu s korisnicima svojih usluga.

BIO I ZAMJENIK ŽUPANA Prikupljeno 67 doza krvi u akciji darivanja

Potvrdu o darovanju pomagala predstavnicima gradskih društava Crvenog križa Dugog Sela, Ivanić-Grada, Jastrebarskoga, Samobora, Svetog Ivana Zeline, Vrbovca, Velike Gorice i Zaprešića uručio je zamjenik župana Ervin Kolarec.

– Želim ovom prilikom istaknuti da su gradska društva Crvenoga križa tijekom pandemije koronavirusa, a onda i potresa, odradila odličan posao. Uvijek su bili tu kada je našim sugrađanima trebala pomoć. I stoga zaslužuju punu podršku Županije – rekao je Kolarec pri primopredaji.