Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Otvoren Poduzetnički centar Slatina

Poduzetnicima početnicima koji izlaze na tržište nudi se besplatan smještaj u uredu

Foto: Virovitičko-podravska županija
Dio je to projekta Mreža poduzetničkih inkubatora VPŽ-a, vrijednog oko 30 milijuna kuna, od čega su gotovo 20 milijuna kuna bespovratna sredstva EU

Otvoren je Poduzetnički inkubator Slatina, dio projekta Mreža poduzetničkih inkubatora Virovitičko-podravske županije, vrijednog oko 30,000.000 kuna, od čega su gotovo 20 milijuna kuna bespovratna sredstva Europske unije.

ANALIZA REZULTATA Virovitičko-podravska županija lider u povlačenju novca iz Europske unije

Smještaj za 48 poduzetnika

Poduzetnički inkubator Slatina otvorila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Projektom Mreža inkubatora Virovitičko-podravske županije, tj. gradnjom i obnovom, otvaraju se tri nova inkubatora u Orahovici, Slatini i Pitomači. Sva tri inkubatora su završena, slatinski je otvoren, a uskoro će vrata otvoriti i onaj u Pitomači i Orahovici. U ta tri inkubatora u punom kapacitetu bit će omogućen povoljan smještaj za 48 poduzetnika, najavljuju u Virovitičko-podravskoj županiji. Omogućit će se razvoj poduzetništva kako bi poduzetnici s tog područja postali konkurentniji na tržištu rada.

Uz bespovratnih 20 milijuna europskih sredstava, ulaganjem Virovitičko-podravske županije sagrađena su potpuno nova dva poduzetnička inkubatora, u Pitomači i Orahovici, dok je ovaj u Slatini nastao rekonstrukcijom stare zgrade Doma zdravlja. Imat će ukupno 15 ureda, od kojih će njih deset koristiti poduzetnici, četiri su namijenjena potpornim institucijama, a jedan upravi. U njemu će biti i izložbeno-prodajni prostor, zajednički prostor za šivanje i krojenje, multimedijalni studio, kreativni studio, coworking prostor i konferencijska dvorana. Smještaj poduzetnicima početnicima u potpunosti plaća Virovitičko-podravska županija.

PRUŽANJE POMOĆI STARIJIM I NEMOĆNIM OSOBAMA Stigli bicikli za projekt Grada Slatine „Slatino, zaželi!“

Na otvorenju, uz predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović, između ostalih, bili su i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, osječko-baranjski župan Ivan Anušić, savjetnik predsjednice za branitelje Ante Deur, ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric i drugi.

„Vjetar u leđa“

– I ovdje u Slatini, kao i u ostalim dijelovima Virovitičko-podravske županije, cilj nam je povećanje broja tvrtki. Cilj nam je pomoći našim mladim poduzetnicima početnicima, kako bi oni na ovaj način što prije stasali na tržištu rada, a Virovitičko-podravska županija im u tome nudi „vjetar u leđa“ – istaknuo je župan Igor Andrović