Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Maksimalni iznos po korisniku je 100 tisuća kuna

Poduzetnicima za nabavu strojeva i opreme 7 milijuna kuna bespovratne potpore Županije

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Potpora se odobrava samo za jednu vrstu namjene. Poduzetnici početnici mogu računati na iznos do 15 tisuća kuna

Mali gospodarski subjekti koji se bave proizvodnim i neproizvodnim djelatnostima te poduzetnici početnici mogu se prijaviti na natječaje Zagrebačke županije kojima im se nudi sedam milijuna kuna bespovratnih potpora.

Natječaji su otvoreni, kažu u Županiji, do 5. svibnja. Bespovratna sredstva u maksimalnom iznosu do 100.000 kuna po korisniku dodjeljivat će se za proizvodne djelatnosti i to za nabavu strojeva i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti. Za neproizvodne djelatnosti maksimalni iznos potpore iznosi do 40.000 kuna, a dodjeljivat će se za nabavu strojeva, alata i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti, uređenje poslovnog prostora, nabavu informatičke opreme, izradu web-stranica, web-shopa te nabavu vozila ili radnih strojeva za obavljanje djelatnosti.

– Važno je napomenuti kako se potpora odobrava samo za jednu vrstu namjene, a postotak s kojim Županija sufinancira projekte je do 40 posto ukupnog iznosa – poručuju u Županiji.

Poduzetnici početnici mogu računati na sufinanciranje 75 posto prihvatljivih troškova, a maksimalni iznos potpore iznosi do 15 tisuća kuna. Tekst natječaja, upute za prijavitelje i obrasci zahtjeva za povećanje konkurentnosti za proizvodne i neproizvodne djelatnosti nalazi se na web-stranicama Zagrebačke županije.

Dodjela nagrada Aduti za Suncokret ruralnog turizma DVODNEVNA EDUKACIJA Austrijski stručnjaci educirali o ekološkoj poljoprivredi Pozitivan trend Povećan broj obrta i zaposlenih