Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
17. festival dječjeg folklora Hrvatske

Pohvala KUD-u "Moslavina", a "Ivančice" su druge

1/3
Foto: Grad Kutina
Nastupilo je ukupno 864 natjecatelja

Na 17. festivalu dječjeg folklora Hrvatske koji se u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva “Ivančice” proteklog vikenda održao u Kutini brojnu publiku razveselili su nastupi 17 dječjih folklornih skupina s područja cijele Republike Hrvatske te nastup ansambla „Ziemia Cieszynska“ iz Poljske.

Održan jubilarni 25. međunarodni festival "Dani Milka Kelemena" u Slatini Festival koji svojim ugledom briše granice i kulturne razlike između malih i velikih mjesta

Festival se kontinuirano održava u Kutini, ove je godine okupio čak 864 natjecatelja, na što je iznimno ponosna organizatorica, predsjednica KUD-a “Ivančice” Katica Tomac.

– Sudionici su predstavnici pojedinih županija, a svoj su plasman izborili pobjedama na održanim Županijskim smotrama – pojasnila je odabir najboljih Tomac.

Festival je bio ocjenjivačkog karaktera što pridonosi i kvaliteti skupina koje se predstavljaju. Djeca se tako natječu u dvije kategorije, mlađoj (3-10 godina) i starijoj (10-14 godina), a njihove su izvedbe ove godine pratili prof. Slavica Moslavac i Tibor Bün, voditelj odsjeka za tamburašku glazbu pri Školi hrvatskog folklora.

Nakon bogatog folklornog programa stručni žiri proglasio je i najbolje.

U kategoriji mlađe djece pohvalu je dobio KUD „Moslavina“ iz Kutine, treće mjesto osvojio je KUD „Sveti Juraj“ iz Zagorja Ogulinskog, drugo mjesto pripalo je domaćinima, KUD-u „Ivančice“, a pobjedu je odnio KUD „Kraluš“ iz Stupnika.

VAŽNA OBLJETNICA Obilježeno 20. godina rada biogradske Gradske galerije

U kategoriji starije djece pohvala je pripala Ogranku Seljačke sloge iz Drenovaca, treće je bilo Folklorno društvo „Kumpanija“ iz Vele Luke, drugi je bio KUD „Klaruš“ iz Maruševca, a pobjeda je pripala KUU-u Mosor iz Gata.

Festival se održao pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske.