Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
STUDIJSKO PUTOVANJE

Polaznici Ratne škole u posjetu županiji

Polaznici Ratne škole u posjetu županiji
Foto: pszupanija.hr
Posjetiti su i vojarnu 123. brigade HV te značajne lokacije iz Domovinskog rata.

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević u županijskoj je vijećnici primio polaznike Ratne škole “Ban Josip Jelačić” Hrvatskog vojnog učilišta Franjo Tuđman.

Riječ je o najvišoj vojno-civilnoj obrazovnoj instituciji u Hrvatskoj koja obrazuje visoke časnike oružanih snaga kao i druge državne dužnosnike da budu školovani i prepoznati kao budući strateški nacionalno-sigurnosni vođe.

Poseban naglasak u Ratnoj školi daje se razvoju polaznika kao karakternih strateških lidera koji mogu kritički i kreativno razmišljati u složenom i neizvjesnom globalnom okružju. Do danas je školu završilo 305 polaznika, među kojima 53 iz inozemstva.

– Izuzetna mi je čast što ste ovdje i što ćete posjetiti znamenitosti naše županije. Sretan sam i kao časnik i kao umirovljeni general što danas imamo prijatelje s vjerom da će svi oni završiti školu strategije i biti u sustavu oružanih snaga. Čestitam i polaznicima iz drugih zemalja koji će imati mogućnost izručivanja strategija i doktrinu, ali i domovinsku sigurnost Hrvatske kako bi zajedno ovaj prostor očuvali za buduće generacije – rekao je župan Tomašević.

Tijekom studijskog putovanja polaznici Ratne škole upoznali su se s prirodnim vrijednostima i resursima Požeško-slavonske županije, investicijskim potencijalima te aktivnostima i projektima koji se provode za razvoj ovih krajeva. Posjetiti su i vojarnu 123. brigade HV te značajne lokacije iz Domovinskog rata.