Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
DEMOGRAFSKA POLITIKA

Položena povelja u temelje budućeg dječjeg vrtića u Višnjici

1/3
Foto: Grad Lepoglava
Buduća zgrada dječjeg vrtića u Višnjici bit će veličine oko 500 četvornih metara i u njoj će vrtić pohađati do 60 djece

Gradonačelnik Marijan Škvarić i predsjednik Gradskog vijeća Robert Dukarić položili su u temelje zgrade budućeg dječjeg vrtića u Višnjici povelju o gradnji objekta kojim, kako se navodi u povelji, započinje novo razdoblje lepoglavskog odgojno-obrazovnog rada. 

PROGRAM RURALNOG RAZVOJA U Općini Sveti Petar Orehovec svečano položen kamen temeljac budućeg dječjeg vrtića

- Izražavam veliko zadovoljstvo da Grad Lepoglava, kojem sam ja na čelu, prepoznaje važnu značajku svog razvoja, a to je vrlo kvalitetna demografska politika koju provodimo. Ljudi su ti koji su nam na prvom mjestu, naročito mladi, mlade obitelji i djeca. Želimo da svi oni ostanu na ovim prekrasnim zelenim bregima. Vođeni time krenuli smo u projekt izgradnje dječjeg vrtića u Višnjici. U ovoj smo godini proveli natječaj za izbor izvođača radova, prije nešto više od dva mjeseca s odabranim smo izvođačem, a to je domaća tvrtka TTG, potpisali ugovor o izgradnji vrtića, a sada smo u prilici položiti povelju u temelje buduće zgrade dječjeg vrtića – istaknuo je gradonačelnik ŠkvariĆ, navodi Grad Lepoglava. 

Foto: Grad Lepoglava

Buduća zgrada dječjeg vrtića u Višnjici bit će veličine oko 500 četvornih metara i u njoj će vrtić pohađati do 60 djece. Vrijednost radova je 3.884.486 kuna, a pridoda li se tome i kasnije opremanje vrtića i uređenje okoliša, cijena će narasti do 4.5 milijuna kuna. 

- Grad Lepoglava će izgradnju vrtića u potpunosti financirati vlastitim proračunskim sredstvima. Naime, ovaj projekt nismo mogli prijaviti na mjeru 7.4.1. jer tu mjeru već koristimo za adaptaciju i uređenje zgrade Dječjeg vrtića Lepoglava. Vrijednost radova na vrtiću u Lepoglavi je 12.5 milijuna kuna što znači da, pribrojimo li i radove u Višnjici, Grad Lepoglava ove godine ulaže oko 17 milijuna kuna za potrebe mladih i djece – poručio je Škvarić.