Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
PROJEKT "CENTAR ZA PODRŠKU, SAVJETOVANJE I OSNAŽIVANJE"

Pomoć ženama žrtvama nasilja

Foto: Kristijan Toplak
Osigurat će se smještaj za 11 korisnica i za dio osoba s invaliditetom

Održana je početna konferencija projekta "Centar za podršku, savjetovanje i osnaživanje" koji provodi Virovitičko-podravska županija u suradnji s projektnim partnerom udrugom S.O.S Virovitica, a u projektu sudjeluje i Hrvatski zavod za zapošljavanje. Projekt čija je vrijednost 10,015.896 kuna sufinancira se u stopostotnom iznosu iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014. – 2020. putem operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali.

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA Igor Fazekaš novi je predsjednik

– Ovim projektom ostvarit će se uvjeti za smještaj žena koje su žrtve nasilja kako bi one tako dobile osnaživanje, podršku i savjetovanje koje ćemo im pružati. Riječ je zapravo o trajnom rješenju te ćemo osigurati smještaj za 11 korisnica, kao i za dio osoba s invaliditetom, što je izuzetno bitno. Moramo biti svjesni da je, nažalost, nasilje u konstantnom porastu, a naša je zadaća i odgovornost pružiti podršku svima koji nasilje trpe – izjavila je Desa Kolesarić, predsjednica udruge S.O.S. Virovitica.

NOVI GRADAC – DETKOVAC Novi sustav navodnjavanja već 2021.

Ciljana skupina projekta "Centar za podršku, savjetovanje i osnaživanje" stručnjaci su zaposleni u sektoru socijalne skrbi, predstavnici javne vlasti, policijski i pravosudni djelatnici te stručnjaci, odnosno osobe koje rade sa žrtvama nasilja u obitelji. Održat će se sedam edukacija.