Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
tvrđava sv. mihovila

Ponos Šibenika – ŠPD Kolo slavi 120. rođendan

Foto: Grad Šibenik
ŠPD Kolo nastupit će na Tvrđavi sv. Mihovila 27. rujna

Čak 120 izvođača za 120 godina Kola – najkraći je opis programa kojim će 27. rujna Šibensko pjevačko društvo Kolo na Tvrđavi sv. Mihovila proslaviti 120 godina djelovanja. Već šestu godinu zaredom nastupit će sa Simfonijskim puhačkim orkestrom Hrvatske vojske, a ove godine će im se u izvedbi atraktivne i zahtjevne Carmine Burane pridružiti i Mješoviti pjevački zbor Rijeka – Sempre Allegro.

Odlični turistički rezultati u Šibeniku 'Šibenik svoju priču ne gradi samo na suncu i moru. Postignuti uspjeh rezultat je brojnih aktivnosti'

– Ove godine program će dobiti potpuno novu dimenziju zahvaljujući harmoniji dvaju zborova i zvuku instrumenata vojnog orkestra. Za ovaj koncert zborove su pripremili njihovi umjetnički voditelji, Ivo Lise pripremao je ŠPD Kolo, a Helga Dukarić-Dangubić riječki zbor. Koncertom će ravnati dirigent Miroslav Vukovojac-Dugan, a u solističkim dionicama nastupaju sopranistica Lidija Horvat-Dunjko, Marko Antolković (kontratenor) te Florijan Tavić (bariton).

Cjelovečernji program pod visokim je pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, koja je nedavno ‘kolašima’ uručila povelju RH za osobite zasluge u promicanju kulture i doprinos kulturnom razvitku u Hrvatskoj i Europi. Upravo to gradski čuvari zborskog pjevanja čine od svog utemeljenja davne 1899. godine – prenose glas Šibenika svijetom – naveli su iz Grada Šibenika.

kultura Predstavom 'From In' otvoren 9. Šibenik Dance Festival

Danas je Kolo ponos grada, institucija koju, kako se navodi, Šibenčani svrstavaju među najvažnije simbole te se nalazi u vrhu hrvatskog zborskog pjevanja. Ulaznice su dostupne od 2. srpnja, po cijeni od 100 kuna, na prodajnim mjestima šibenskih tvrđava: blagajnama tvrđava sv. Mihovila i Barone, u City Pointu (Don Krste Stošića 1, Šibenik) te sustavima Eventim i Croatia Tickets.