Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
KAPITALAN PROJEKT

Popovača radi vrtić za 10 milijuna kuna

1/2
Foto: Grad Popovača
Planirano je i uređenje 422,58 m² kolnih površina i parkirališnih površina. Nakon dogradnje vrtić će dobiti prostor za nove skupine

Najznačajniji kapitalni projekt u Popovači ove je godine dogradnja Dječjeg vrtića Popovača, vrijedna gotovo 10 milijuna kuna. Radovi su počeli u ožujku, a da dobro napreduju uvjerio se i gradonačelnik Popovače Josip Mišković prilikom obilaska gradilišta.

Lakše do savjeta i usluga Podružnica agencije SI-MO-RA otvorena u Popovači

„Grad je ovu investiciju prijavio na Mjeru 7.4. putem koje je odobreno skoro 7 milijuna kuna iz Europskih fondova, dok će preostala sredstva potrebna za završetak radova biti osigurana u proračunu Grada Popovače. Do kraja sljedećeg mjeseca trebali bi završiti vanjski radovi završno s fasadom, nakon čega se pristupa unutarnjem uređenju što ukazuje na završetak radova u roku, odnosno s 1. ožujkom sljedeće godine" – izjavio je gradonačelnik Mišković.

Radove izvodi tvrtka Kapitel d.o.o., a Siniša Halaš, voditelj ovog gradilišta, naglasio je kako se oni odvijaju dinamikom određenom terminskim planom.

„Postavlja se pokrov, prizemlje je ožbukano, a trenutno se žbuka prvi kat. Kroz dva tjedna započinjemo s postavljanjem stolarije te izradom fasade. Nadamo se kako će nas vrijeme poslužiti da do kraja studenog završimo vanjske radove, a potom prelazimo na unutarnje radove" – dodao je Halaš.

Dograđuje se novo krilo vrtića na dvije etaže ukupne bruto površine 1.057,46 m² koje je u konstruktivnom smislu cjelina za sebe, a u funkcionalnom povezano s postojećim vrtićem. Planirano je i uređenje 422,58 m² kolnih površina i parkirališnih površina. Nakon dogradnje vrtić će dobiti prostor za nove skupine.

jedna od 22 zbirke Muzeja – Zbirka zvona Predstavljen projekt Muzeja Grada Pazina 'Kad zazvone zvona…'

 „Dječji vrtić trenutno pohađa 220 mališana, a od sljedeće pedagoške godine imat ćemo mogućnost upisa u još tri dodatne skupine, odnosno bit će mjesta za još 60 mališana više. Također, stvorit će se i bolji uvjeti za djecu koja pohađaju malu školu te jaslice, dobit ćemo i dvoranu te mogućnost da organiziramo radionice i poludnevni boravak djece". – objasnila je ravnateljica vrtića Andreja Zeman.