Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Ministarstvo uprave svoje će poslove povjeriti županijama

“Posao ćemo obavljati kvalitetno i učinkovito”

Foto: Zagrebačka županija
Čeka nas puno posla jer moramo donijeti niz internih akata, ali i odluka na Županijskoj skupštini, rekao je župan Kožić

Reforma državne uprave kojom će se ukinuti uredi državne uprave, a njihovi poslovi povjeriti županijama kreće od 1. siječnja 2020. godine, a trenutačno su u tijeku pripreme, kako u resornom ministarstvu tako i u svim županijama.

Projekt vrijedan 123 milijuna kuna Gradit će se biciklistička staza duga 121 kilometar

Ministar uprave Ivan Malenica stoga je posjetio Zagrebačku županiju te sa županom Stjepanom Kožićem, predsjednikom Županijske skupštine Damirom Mikuljanom i po ovlaštenju Vlade RH predstojnicom Ureda državne uprave u Zagrebačkoj županiji Andreom Jurić održao radni sastanak o povjeravanju poslova Ureda državne uprave Županiji.

– Zagrebačka je županija i do sada sve poslove koji su joj dodijeljeni odrađivala kvalitetno i učinkovito i tako će biti i nakon što preuzmemo poslove Ureda državne uprave. Čeka nas puno posla jer moramo donijeti niz internih akata, ali i odluka na Županijskoj skupštini – rekao je župan Kožić, što je potvrdio i predsjednik Skupštine Mikuljan koji je najavio da će se o ovoj reformi raspravljati na sjednici u prosincu, ali i da će sjednica biti održana 2. siječnja kako bi se stvorio okvir da se dodijeljeni poslovi mogu odvijati bez zaustavljanja.

– Pozdravljam reformu jer je cilj približiti se građanima, a mi ćemo poduzeti sve radnje kako bi se poslovi kvalitetno povjerili županiji – izjavila je Andrea Jurić. 

Zagrebačka županija po prihodima poduzetnika druga u Hrvatskoj Na jesen kreće gradnja tvornice u kojoj će se proizvoditi dijelovi za Airbus i Boeing Županijski natječaj Za programe u kulturi više od 3,2 milijuna kuna