Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
ulaznica “2 u 1”

Posjet Kopačkom ritu i obilazak vinskog podruma

U posebnoj gostima se nudi obilazak starog podruma iz 1526. u Kneževim Vinogradima
1/7
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Ulaznica "2 u 1" posjetiteljima omogućuje posjet Kopačkom ritu, u što je uključena vožnja brodom kroz Kopački rit i turistički obilazak vinskog podruma. Cijena ulaznice je 80 kuna

Projekt zajedničke ulaznice za turističke obilaske Parka prirode Kopačkoga rita i vinskog podruma Vina Belje predstavili su predstavnici te javne ustanove i baranjske tvrtke.

Ravnatelj Javne ustanove Parka prirode Kopačkoga rita Tomislav Bogdanović rekao je da ulaznica "2 u 1" posjetiteljima omogućuje posjet Kopačkom ritu, u što je uključena vožnja brodom kroz Kopački rit i turistički obilazak vinskog podruma. Cijena ulaznice je 80 kuna.

- Želimo ponuditi što većem broju osoba eko, etno i gastro sadržaje Baranje, pridonijeti razvoju kontinentalnog turizma i proširenju turističke ponude i povećati broj posjetitelja Parka prirode - rekao je Bogdanović.

Iz županijskog proračuna Potpore za poticanje poduzetništva

Direktorica Sektora marketinga, turizma i korporativnih komunikacija u tvrtki Belje plus Ljiljana Vajda-Mlinaček dodala je kako je riječ o nastavku suradnje s Kopačkim ritom, koja traje dugi niz godina na različitim projektima.

- U toj posebnoj ponudi nudimo gostima obilazak starog podruma iz 1526. godine u Kneževim Vinogradima uz vino dobrodošlice i suvenir čašu koja gostima ostaje za uspomenu. Isto tako gosti imaju priliku bez naknade posjetiti i eko centar 'U skladu s prirodom' koji se prostire na pašnjacima između ribnjaka i Tikveša u kojem je trenutačno više od 1100 goveda u sustavu krava-tele i 60-ak slavonsko-srijemskih podolaca, autohtone pasmine goveda koju nastojimo očuvati kroz zajednički projekt s Parkom prirode Kopački rit - rekla je Vajda-Mlinaček.

Osječko-baranjski dožupan Goran Ivanović je rekao kako ta županija podržava projekte koji pridonose razvoju kontinentalnog turizma, istaknuvši kako je Park prirode Kopački rit jedan od najprepoznatljivijih brendova Slavonije, Baranje i Srijema.

Županija pomaže i energetsku obnovu višestambenih zgrada "Građanima manji računi i ugodniji život, a gradovima ljepša vizura" Umirovljenici Osječko-baranjska županija Umirovljenicima uskrsnica od 150 kuna, stiže na kućnu adresu