Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
obnova se bliži kraju

Postavljene sjedalice na Stadionu kraj Save

1/15
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Grad Slavonski Brod u posljednjih je 14 godina uložio gotovo 150 milijuna kuna u projekte s područja sporta

Gradnja istočne tribine Stadiona uz Savu polako se privodi kraju. Postavljanje su sjedalice na tribinama, a u tijeku je izvedba svih priključaka na infrastrukturu te prikupljanje dokumentacije za obavljanje tehničkog pregleda.

slavonski brod Nastavljeni radovi na Kući tambure

Tako će istočna tribina, s novoizgrađenom zgradom „Kajak kanu kluba“, sa svojih 900 sjedećih mjesta okrenutih glavnom terenu i oko 300 mjesta za pomoćni teren, činiti prostornu i funkcionalnu cjelinu kompleksa Stadiona na Savi. Ukupna vrijednost radova iznosi 8,4 milijuna kuna.

Ovaj dugoiščekivani projekt nastavak je ulaganja Grada ne samo u ovaj sportski objekt, nego i u područje sporta u Slavonskom Brodu općenito. Naime, krajem 2018. godine obavljeni su radovi na uređenju postojećih tribina na Stadionu kraj Save u vrijednosti od 440.860 kuna, a projektom je obuhvaćeno i postavljanje novih sjedala za gledatelje, izrada tunela za izlazak igrača na teren, montiranje novih kućica za rezervne igrače i delegate te ugradnja novog pulta u VIP loži. Također, sanirana su i oštećenja na postojećoj podlozi tribina, prilazna stepeništa te je uređena postojeća metalna ograda. Tijekom 2017. godine obavljeni su i radovi na postavljanju nove vanjske ograde oko zapadnog dijela igrališta vrijedni 593.551,25 kuna, a Grad je tijekom 2015. godine financirao i gradnju nove nadstrešnice iznad tribina, uređenje sanitarnih čvorova, garderoba, postavljanje dijela fasade te obnovu kotlovnice.

slavonski brod Za najam 12 stanova za mlade javilo se 55 obitelji

Podsjetimo, zajedno s ovim projektom, Grad je u posljednjih 14 godina uložio gotovo 150 milijuna kuna u projekte s područja sporta. Ovim sredstvima je financirana gradnja Gradskih bazena, stadiona Stanko Vlajnić-Dida i NK Amater, dvorane Vijuš, kuglane i novih prostora za boksače, izgradnja sportskog objekta NK Graničar u Varošu, uređenje stadiona NK Budainka-Kolonija, uređenje ŠRC Klasije, uređenje Stadiona kraj Save i projekt gradnje istočne tribine na stadionu, uređenje NK MV Croatia, uređenje objekta NK Podvinje, gradnja četiri nove školske sportske dvorane, gradnja novog skate parka, postavljanje fitness sprava na šetnici prema Poloju te gradnja malonogometnog igrališta na umjetnoj podlozi na Naselju Kolonija.