Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Sveta Nedelja potpisala Povelju Mreže kreativnih gradova Hrvatske

Poticat će razvoj, timski rad i suradnju gradova

Foto: Grad Sveta Nedelja
Sveta Nedelja već je poduzela neke mjere poput ukidanja komunalnog doprinosa za investicije

U Gradskoj vijećnici Grada Svete Nedelje održano je svečano potpisivanje Povelje Mreže kreativnih gradova Hrvatske. Svoje su ime stavili zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje Davor Nađi, predsjednica Hrvatskog klastera konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija (HKKKKI) Ivana Nikolić Popović te Goran Kauzlarić ispred Udruge gradova.

Davor Nađi, zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje i kandidat na izborima za parlament EU Preseljenjem u naš grad građanin s prosječnom plaćom uštedi 2500 kn

Potpisivanjem povelje Sveta Nedelja prihvatila je da će provoditi duh i načela povelje u svojoj sredini. Planskim dokumentima će se odrediti područja na kojima se očekuje doprinos kreativnim i kulturnim industrijama (KKI), kao i unapređenja i ciljeve koje se time želi postići. Osim toga, Sveta Nedelja aktivno će poticati razvojne aktivnosti, timski rad i međusobnu suradnju relevantnih dionika u inovacijskim procesima, razvijati i ostvarivati nove soft projekte u suradnji s KKI, formirati baze znanja i poticati razmjenu iskustava koja daju najbolje rezultate.

Zamjenik Nađi naglasio je da je Sveta Nedelja još na proljeće lani definirala strategijom razvoja Grada da želi gospodarski razvoj temeljiti na industrijama koje su utemeljene na znanju.

Da ne bi sve ostalo samo na priči, kazao je da su već poduzeli neke konkretne mjere s ciljem privlačenja kreativnih industrija, poput ukidanja plaćanja komunalnog doprinosa za investicije, i u području kreativne industrije, a za te su investicije u prvoj godini poslovanja ukinuli i plaćanje komunalne naknade.

Ukinuli su i prirez kako bi neto plaće bile više, te kako bi zadržali i privukli što više ljudi u Svetu Nedelju. 

Na slavlju Dana Europe u Svetoj Nedelji razgovaralo se o energetskoj učinkovitosti Od nacrta projekta do realizacije u samo 9 mjeseci