Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Na slavlju Dana Europe u Svetoj Nedelji razgovaralo se o energetskoj učinkovitosti

Od nacrta projekta do realizacije u samo 9 mjeseci

Foto: Grad Sveta Nedelja
Zamjenik gradonačelinka Nađi predstavio je projekte energetske obnove u vrtiću i dvjema školama

U Zagrebačkoj županiji prošli se tjedan slavio dan Europe, a Sveta Nedelja bila je domaćin centralne manifestacije. Kako bi predstavili neke od projekata Europske unije, s posebnim naglaskom na one u energetskom sektoru, obilježavanje Dana Europe započelo je panel-raspravom na temu “Energetska učinkovitost u javnom i privatnom sektoru“.

U sklopu projekta “Say hello to the world” koji spaja djecu diljem svijeta Vrtićanci posjetili gradonačelnika Sv. Nedelje

Otvorili su je zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak i gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec, a panelisti su bili zamjenica Žužak, zamjenik gradonačelnika Davor Nađi, župan Občine Škofljica iz Slovenije Ivan Jordan, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš, voditeljica službe za pripremu poziva i provedbu projekata EU javnih zgrada u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja Olja Milošević, predstavnik poduzeća Genera Hrvoje Bartovčak, te u ime Hrvatske udruge poslodavaca Zlatko Sahalović.

Zamjenik Nađi tom je prilikom predstavio projekt Newlight koji se odnosi na zamjenu postojeće javne rasvjete u LED varijantu, te projekte energetske obnove u Gradu poput one dječjeg vrtića, te dviju škola - OŠ Sveta Nedelja i Područne škole Kerestinec. Pohvalio je i odličnu suradnju sa svim institucijama na projektima, jer od početka projektiranja do zaključenja ugovora prošlo je svega devet mjeseci.

Nakon panela održan je zabavni program na Trgu Ante Starčevića koji su obilježili nastupi Dječjeg zbora OŠ Vladimir Deščak, Twirling mažoret kluba Sveta Nedelja i Udruge Balans code.

Još jedno priznanje za poduzetništvo Gradu Svetoj Nedelji ‘Sveta Nedelja perjanica je gospodarskog razvoja’