Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
U sklopu projekta “Say hello to the world” koji spaja djecu diljem svijeta

Vrtićanci posjetili gradonačelnika Sv. Nedelje

Foto: Grad Sveta Nedelja
Mališane je najviše zanimalo što je gradonačelnik želio postati kada je bio dijete, a on je rekao: odvjetnik

U sklopu projekta “Say hello to the world djeca iz odgojne skupine Zrikavci Dječjeg vrtića Slavuj (objekt Strmec) prošli su tjedan posjetila gradsku upravu Svete Nedelje, a dočekao ih je gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec u pratnji zamjenice gradonačelnika Marije Hršak.

Grad Sveta Nedelja počeo s isplatom uskrsnica Umirovljenima i nezaposlenima 150 kuna

Zrikavci su pristigli u pratnji odgojiteljica Eržebet Širanović i Zdenke Sever te psihologinje Sare Jager. 
Uvažavajući vrijednosti i ciljeve Nacionalnog kurikuluma za rani i predškolski odgoj Dječji vrtić Slavuj je sklopio ugovor sa slovenskim FINI zavod Radeče i uključio se u projekt “Say hello to the world”, međunarodnu inovaciju virtualnog povezivanja vrtića i škola putem mrežne aplikacije “My hello”. Projekt omogućava povezivanje djece diljem svijeta prema unaprijed pripremljenom programu “Pet prstiju” s ciljem upoznavanja različitih kultura i tradicija, oblikovanja nacionalne i državne svijesti, poticanja kreativnosti i stvaralaštva, prihvaćanja različitosti, prevladavanja predrasuda i stereotipa te komunikacije i izmjene primjera dobre prakse.

Još jedno priznanje za poduzetništvo Gradu Svetoj Nedelji ‘Sveta Nedelja perjanica je gospodarskog razvoja’

Gradonačelnik Grada Svete djeci iz skupine Zrikavci objasnio je što zapravo gradonačelnik radi i koliko je važno kvalitetno upravljati gradom. 
Mališane je najviše zanimalo što je gradonačelnik želio postati kada je bio dijete i je li način na koji se postaje gradonačelnik sličan utakmici u smislu, tko je bolji i ima više navijača, taj i pobijedi, a saznali su da je gradonačelnik kao mali želio postati – odvjetnik. 

Obnova škole vrijedna je 9,099 milijuna kuna Prvi zahvat na zgradi u 40 godina, obnova gotova do nove školske godine ‘Nastava se odvija normalno, radovi se i ne osjete, a učenici su znatiželjni, jer tko se ne bi radovao novoj školi’