Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Grad Sveta Nedelja počeo s isplatom uskrsnica

Umirovljenima i nezaposlenima 150 kuna

Foto: Grad Sveta Nedelja
Umirovljenicima visina osnovne mirovine ne smije prelaziti 2501 kunu, a nezaposleni moraju biti prijavljeni na HZZ

Grad Sveta Nedelja i ove će godine isplaćivati prigodne jednokratne naknade umirovljenicima i nezaposlenim osobama povodom uskrsnih blagdana u iznosu od 150 kuna. Da bi se ostvarilo pravo na isplatu uskrsnice, potrebno je imati prebivalište na području grada Svete Nedelje.

Još jedno priznanje za poduzetništvo Gradu Svetoj Nedelji ‘Sveta Nedelja perjanica je gospodarskog razvoja’

Umirovljenicima visina osnovne mirovine – bez dodataka – ne smije prelaziti iznos od 2501 kunu, dok nezaposlene osobe s područja grada moraju biti prijavljene u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Isplata će se obavljati u zgradi “stare pošte” u Svetoj Nedelji od danas do 19. travnja. Ponedjeljkom će to biti od 9 do 16.30 sati, utorkom, srijedom i četvrtkom od 9 do 15, a petkom od 9 do 12 sati, osim na dane blagdana i neradne dane.

Isplata će se obavljati uz predočenje osobne iskaznice, odreska od mirovine za veljaču ili ožujak od ove godine, odnosno drugog odgovarajućeg dokumenta kojim se dokazuje visina osnovne mirovine za isto vrijeme. Oni koji ostvaruju uvjete za dodjelu “uskrsnica” na temelju uvjeta nezaposlenosti ne moraju dostavljati potvrdu o nezaposlenosti HZZ-a budući da će se to dokazivati temeljem službene evidencije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kojega će Grad Sveta Nedelja u tu svrhu pribaviti.

Za ovu je godinu Grad Sveta Nedelja osigurao sredstva za isplatu uskrsnica i božićnica nezaposlenima i umirovljenicima s područja Svete Nedelje u visini od 800.000 kuna, što bi otprilike značilo da je za uskrsnice osigurano 400.000 kuna, i jednako toliko za isplatu božićnica.

Otvorena vrata gradonačelnika ostaju u istom terminu, ponedjeljkom od 13 do 16.30 sati Prilagođavaju se potrebama građana Gradske službe ponedjeljkom rade do 18:30 sati