Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
UGLEDAN DOGAĐAJ

Potpisan Memorandum s dionicima biciklističke utrke 'King of Učka'

1/3
U ime Grada Opatije memorandum je potpisala viša stručna suradnica za međunarodnu suradnju, europske integracije i protokol Neli Nežić, a kao organizatori utrke proslavljeni hrvatski biciklist Vladimir Miholjević i Elvir Sulić.

 Grad Opatija i Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, kao partneri na EU projektu Zero Waste Blue, programa Interreg Italija – Hrvatska 2014. – 2020., organizirali su drugi radni sastanak na kojem je potpisan i Memorandum o razumijevanju za biciklističku utrku “King of Učka” koja će se održati 28. rujna 2019, piše Grad Opatija. 

LABIN Uređena pješačka staza u Ulici Prilaz Kršin

Memorandumom su definirane sve aktivnosti pojedinih dionika sportskog događaja u sklopu projekta Zero Waste Blue, s ciljem produljenja turističke sezone kroz provedbu održivih, “zelenih” sportskih događaja na lokalitetima značajne kulturne i prirodne baštine.

Projekt je predstavila izv. prof. dr. Marinela Krstinić Nižić s FMTU-a. Za trajanja projekta u Hrvatskoj i Italiji bit će održano ukupno 10 pilot sportskih događaja na temelju koncepta zero wastea, odnosno stvaranja minimalnih količina otpada. Smisao je smanjivati količinu nekorisnog otpada te težiti cirkularnoj ekonomiji s ponovnom uporabom materijala.

- Riječ o sjajnom sportskom događaju koji generira i niz aktivnosti u lokalnoj zajednici te daje i novi brend destinaciji pa je tako već prošle godine porastao broj noćenja u smještaju koji nosi bike friendly oznaku u Ičićima. Tu imamo još mnogo prostora za daljnji razvoj outdoor turističke ponude, naglasila je Tatjana Bartolin, direktorica TZ mjesta Ičići

U ime Grada Opatije memorandum je potpisala viša stručna suradnica za međunarodnu suradnju, europske integracije i protokol Neli Nežić, a kao organizatori utrke proslavljeni hrvatski biciklist Vladimir Miholjević i Elvir Sulić.

Novi traktori VAŽAN PODSJETNIK U Novigradu se u subotu 14. rujna organizira tehnički pregled traktora

- Utrku će pratiti 40-tak motornih vozila, od kojih će njih 17 biti hibridna, a u pregovorima smo i s auto kućom Rimac Automobili o sudjelovanju u narednim izdanjima utrke. Ujedno će se održati i edukativne radionice za djecu kao i natjecanje Kid's King of Učka. Riječ je o virtualnoj utrci koja zahtjeva pravu tjelesnu aktivnost jer se utrkuje vožnjom svojevrsnog sobnog bicikla na zadanoj vrlo zahtjevnoj stazi s usponom i stvarnim fizičkim naporom. Cilj je igrice popularizirati biciklizam i kretanje među najmlađima za koje se priprema i Utrka u recikliranju kućnog otpada, rekao je Miholjević.