Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Đakovo

Potpisan ugovor o dodjeli 3 milijuna kuna za reciklažno dvorište "Vitika"

Reciklažno dvorište
Foto: Igor Šoban/PIXSELL/Ilustracija
Đakovački gradonačelnik Mandarić rekao je da će reciklažno dvorište Vitika biti dovršeno i u funkciji do jeseni te je dodao kako je pri završetku prvo reciklažno dvorište koje se gradi u gradu

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš i đakovački gradonačelnik Marin Mandarić u Đakovu su potpisali ugovor o dodjeli 3,07 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Kohezijskog fonda za financijsko razdoblje 2014.-2020. za izgradnju reciklažnog dvorišta Vitika.

Đakovo Veće potpore za bebe Za treće dijete 5000, a za četvrto 10.000 kuna potpore

Ministar Tomislav Ćorić je u Maloj vijećnici Grada Đakova istaknuo da su s 3,07 milijuna kuna bespovratnih sredstava, koliko će dobiti Grad Đakovo za taj projekt, 85 posto pokriveni prihvatljivi izdaci za izgradnju reciklažnog dvorišta čija je ukupna vrijednost 3,6 milijuna kuna.

- Republika Hrvatska zacrtala je vrlo ambiciozan plan sustava gospodarenja otpadom gdje vrlo značajnu ulogu imaju upravo reciklažna dvorišta - rekao je ministar Ćorić, a direktor Fonda Ponoš istaknuo je važnost sinergije resornog ministarstva, fonda, jedinica lokalne samouprave i građana u realizaciji projekta sustava zbrinjavanja otpada.

Foto: Grad Đakovo

Đakovački gradonačelnik Mandarić rekao je da će reciklažno dvorište Vitika biti dovršeno i u funkciji do jeseni te je dodao kako je pri završetku prvo reciklažno dvorište koje se gradi u gradu.

Reciklažno dvorište Vitika je izvan grada, na istoimenom odlagalištu otpada, a lani je za njegovu izgradnju napravljena pretpristupna cesta s rasvjetom i provedena je voda u što je uloženo 1,4 milijuna kuna i to milijun kuna iz Osječko-baranjske županije i 400.000 Grada Đakova.

Projekt 'Srednjovjekovni stol Đakova i Đakovštine' turistički proizvod destinacije i manifestacija Predstavljen projekt 'Srednjovjekovni stol Đakova i Đakovštine'