Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska 59 pregleda
Gradovi i općine

Potpisani sporazumi o sanaciji pomorskog dobra vrijedni 900 tisuća kuna

Goran Pauk sporazum
Foto: Šibensko-kninska županija
Župan Goran Pauk je s predstavnicima gradova Šibenika i Vodica te općina Tribunj, Bilice, Pirovac, Tisno, Murter-Kornati i Primošten potpisao sporazume o zajedničkom financiranju na pomorskom dobru za 2017. godinu.

Ukupna vrijednost potpisanih sporazuma je 900 tisuća kuna, a sredstva su namijenjena za sanaciju pomorskog dobra u vanlučkom području nastala uslijed izvanrednih događanja, na temelju zahtjeva i iskazanih potreba gradova i općina.

Sto tisuća kuna dodijeljeno je Gradu Šibeniku za sanaciju uređenja obalnog puta – šetnice na otoku Kaprije, Gradu Vodice za sanaciju obalne zaštite Plave plaže I. faza, Općini Bilice za sanacije mula u Kesinoj kuli i plaže “Petrovići” u uvali Vrulje, Općini Pirovac za sanaciju Stare rive u Pirovcu, Općini Tisno za sanaciju odnosno rekonstrukcija pristanišnog gata u uvali Sv. Nikola u Jezerima, Općini Primošten za sanaciju šetnice od poluotoka Velika Raduča do naselja Bilo i Općini Murter - Kornati za sanaciju obale od uvale Vučigrađa do uvale Kosirina. Općini Tribunj dodijeljeno je 200 tisuća kuna za sanaciju dijela obale u uvali plaže Zamalin.

“U protekle četiri godine na sanaciju pomorskog dobra izvan luka nastalih uslijed izvanrednih događaja na temelju zahtjeva i iskazanih potreba gradova i općina izdvojeno je ukupno 4.645.799,52 kune”, istaknuo je župan Goran Pauk, izvijestili su iz Županije.