Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Kreditni fond 90 milijuna kuna

Potpisani ugovori o poduzetničkim kreditima u Sisačko-moslavačkoj županiji

Potpisivanje ugovora poduzetnički krediti
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Potpisnici su gradovi Petrinja, Glina, Novska, Hrvatska Kostajnica, Kutina i Popovača te općine Majur, Lekenik, Donji Kukuruzari, Lipovljani, Dvor i Topusko

Sisačko-moslavačka županija je s predstavnicima 12 gradova i općina sa svog područja potpisala sporazume o nastavku provedbe projekta "Poduzetnički krediti" kojim će se i ove godine poduzetnicima ponuditi kreditni fond od 90 milijuna kuna uz kamate koje u konačnici mogu biti tek jedan posto. Potpisnici su gradovi Petrinja, Glina, Novska, Hrvatska Kostajnica, Kutina i Popovača te općine Majur, Lekenik, Donji Kukuruzari, Lipovljani, Dvor i Topusko.

- 2014. i 2015. su poduzetnici iskoristili 95 od 100 milijuna kuna kreditnog fonda. Time je spašeno 300 radnih mjesta i otvoreno 330 novih. Lani smo imali 12 odobrenih prijava u vrijednosti od 10 milijuna kuna čime su zaposlene 22 osobe. U ovoj godini u fondu je još 90 milijuna kuna - rekao je župan Ivo Žinić.

Županija sufinancira dva posto kamata za proizvodne djelatnosti, te jedan posto za uslužne djelatnosti, a istim iznosom kamate sufinanciraju i gradovi i općine. Najniži iznos kredita je 50.000 kuna, dok gornja granica nije određena. Krediti se odobravaju preko šest poslovnih banaka.

- Na području Gline je veliki interes za ove kredite i nesumnjivo je  kako će našim poduzetnicima pomoći u reprogramiranju starih kredita i otvaranju novih radnih mjesta – rekao je prilikom potpisivanja sporazuma gradonačelnik Gline Stjepan Kostanjević.