Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
sisačko-moslavačka županija

Potpisani ugovori s 12 asistenata za osobe s invaliditetom

Foto: Večernji list
Među novih osam asistenata zaposlene su uglavnom osobe u nepovoljnom položaju na tržištu rada, starije životne dobi

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko – moslavačke županije (UOSI SMŽ) potpisala je ugovore o radu s 12 zaposlenih asistenata za osobe s invaliditetom. Za njih su, na natječaju, dobili 1,545 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda.

Natjecanje Na igrama invalida Domovinskog rata okupilo se više od 1100 sudionika

- Odobrena novčana sredstva obuhvaćaju dvije godine provedbe osobne asistencije za 12 osoba s najtežim stupnjem invaliditeta i intelektualnim teškoćama s područja Sisačko – moslavačke županije (gradova Siska, Petrinje, Gline i Hrvatske Kostajnice) koje su iskazale potrebu za uslugom osobne asistencije – rekla je prilikom potpisivanja ugovora izvršna direktorica Udruge, Aleksandra Milković.

Udruga je asistente osigurala i protekle dvije godine, što se, ističu pokazalo jako korisnim za korisnike. 

- Osobnu asistenciju imala su do sada naša četiri korisnika – po dva iz Siska i Petrinje. Usluga osobne asistencije ne samo da je koristila njima osobno, nego i njihovim obiteljima. Znači, korisnici su dobili osobu koja im je pomogla u nekakvim njihovim osobnim aktivnostima, a roditelji koji imaju status roditelja njegovatelja dobili su mogućnost da za to vrijeme odrade neke svoje poslove, da se posvete sebi – rekla je Manda Šalić, voditeljica projekta.

U Križevcima predstavljen program za zapošljavanje osoba u radu s invalidima, vrijedan više od 2,4 milijuna kuna vrijedan više od 2,4 milijuna kuna U Križevcima predstavljen program za zapošljavanje osoba u radu s invalidima

Među novih osam asistenata zaposlene su uglavnom osobe u nepovoljnom položaju na tržištu rada, starije životne dobi. Među zaposlenima su i umirovljenici.

- Ja mogu reći da mi se promijenio život. Kako ona ima radnu obvezu, tako i ja imam obavezu da će netko doći i da će sudjelovati u mojim obavezama, poslovima. Sve se promijenilo. Upoznala je cijelu moju obitelj, moj krug prijatelja, sa svima komunicira, sa mnom svuda ide i pomaže mi apsolutno u svemu. Sve je lijepo, pozitivno i drago mi je i hvala Udruzi da nastavlja ovakav projekt, jer to je stvarno jedan veliki projekt. Nas je sve više i pomoći je sve više potrebno - opisala je svoja dosadašnja iskustva Štefica Grubar koja je prethodne dvije godine sa svojom asistenticom Antonijom Marić izgradile pravi prijateljski odnos. 

Zadarska županija nudi bolji život za osobe s invaliditetom Tradicionalni prijam Postali su poželjno mjesto za život osoba s invaliditetom