Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Tradicionalni prijam

Postali su poželjno mjesto za život osoba s invaliditetom

Zadarska županija nudi bolji život za osobe s invaliditetom
1/2
Foto: Filip Brala/PIXSELL/Ilustracija
Šef udruge Jozo Kasipović pohvalio se da su 2018. dobili novi kombi

U povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, Udruga tjelesnih invalida Zadarske županije u zadarskom Arsenalu organizirala je tradicionalni prijam za svoje članove pod sloganom “Zajedno smo jači”.

Obraćajući se velikom broju okupljenih članova, predsjednik udruge Jozo Kasipović istaknuo kako je Zadar postao poželjno mjesto za život osoba s invaliditetom.

Sastanak o CGO Biljane Donje Predstavljene aktivnosti i planovi vezani uz izgradnju CGO-a Biljane Donje Cilj je što prije sagraditi Centar, ali i poučiti građane o gospodarenju otpadom

– Većinu problema osoba s invaliditetom u Zadru smo riješili. Parkirnih mjesta ima dovoljno, čak i više nego što je zakonska norma. Važna nam je naravno potpora lokalne zajednice, a suradnjom s Gradom i Županijom smo prezadovoljni. Dobili smo ove godine i novi kombi za prijevoz osoba s invaliditetom, tako da je Zadar postao grad u kojem osoba s invaliditetom može dobro i kvalitetno živjeti – rekao je Kasipović.

Foto: Filip Brala/PIXSELL/Ilustracija

Udruga osoba s invaliditetom Zadarske županije broji 820 članova, a tradiciju druženja povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom održavaju već pune 24 godine.

– Kako bismo otklonili niz problema i ograničenja s kojima se susrećete, a prije svega vam pomogli da se uključite u tržište rada, svi se moramo angažirati i pronaći snagu i način za promjene. Nije poanta samo u donošenju zakonskih normi već i u praksi, odnosno zapošljavanju osoba s invaliditetom. Stvarno je lijepo vidjeti primjerice osobe s invaliditetom koje su zaposlene kod nas u županiji, kako svaki dan dolaze na posao s osmijehom na licu – izjavio je zadarski župan Božidar Longin.

Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, u Hrvatskoj oko 510.000 ljudi ili 11% stanovništva ima neki oblik invaliditeta.

Konferencija Fight&Win - Kako se oduprijeti raku Konferencija “Fight & Win: Kako se oduprijeti raku?” ‘Rak nije samo problem pacijenta i liječnika, nego cijele države’ Futsal liga sudjelovat će 23 osnovne škole iz cijele Zadarske županije Više od 500 natjecatelja u prvom izdanju futsal lige