Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska 19 pregleda
sudjelovat će 23 osnovne škole iz cijele Zadarske županije

Više od 500 natjecatelja u prvom izdanju futsal lige

Futsal liga
1/26
Foto: Zadarska županija
Svrha projekta je predstavljanje lige ciljanoj populaciji, stvaranje interesa javnosti i podizanje svijesti o važnosti sporta

Prvo izdanje futsal lige osnovnih škola Zadarske županije u organizaciji Županijskog saveza školskog sporta Zadarske županije svečano je otvoreno u Biogradu. U futsal ligi će sudjelovati 23 osnovne škole iz cijele Zadarske županije s više od 500 natjecatelja.

Brend identitet Županija dobila novi brend identitet Uz novu strategiju stigao i novi slogan: "Reci DA svemu"

Županijski savez školskog sporta Zadarske županije ove godine je, sukladno najavama, proširio broj sportova u kojima se natječu učenici osnovnih i srednjih škola. Nakon muške košarkaške i ženske odbojkaške lige za srednje škole koje su pokrenute lani, od ove sezone kreću i natjecanja u futsal ligi za učenike osnovnih škola te rukometne lige za srednje škole.

"Sredstva u županijskom proračunu su osigurana jer smatram da je školski sport iznimno bitan za zdrav razvoj učenika. Kao župan dat ću sve od sebe da na prostoru cijele Zadarske županije potaknem sport i da se mladi sportaši profiliraju kroz ova prvenstva. To je ono što se pamti kroz cijeli život. Ovaj projekt namjeravamo u idućim godinama dodatno proširiti", najavio je župan Zadarske županije Božidar Longin koji je otvorio natjecanje u pratnji gradonačelnika Biograda Ivana Kneza i predsjednika Hrvatskog školskog sportskog saveza Nikice Perkovića. Na otvorenju su nastupile Biogradske i Pakoške mažoretkinje.

Foto: Zadarska županija

Organizacija i provedba školskih natjecanja, odnosno futsal lige osnovnih škola Zadarske županije za dječake u skladu je s osnovnim ciljevima djelovanja Županijskog saveza školskog športa Zadarske županije. Svrha projekta je predstavljanje lige ciljanoj populaciji, stvaranje interesa javnosti i podizanje svijesti o važnosti sporta. Želja je kroz ovakvu vrstu programa animirati mlade kroz sport, pozitivno utjecati na rast i razvoj te kroz sportske manifestacije poticati interes za zdravim načinom života u toj ključnoj i senzibilnoj fazi razvoja.

Kolegij župana Održan Kolegij župana na kojem se govorilo o financijama za iduću godinu Predloženi Županijski proračun za 2019. godinu veći od milijardu kuna