Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Raspisan Javni poziv

Potpisani ugovori s 39 lovačkih udruga o novčanim potporama za razvoj i unapređenje lovstva

Damir Bajs s lovcima
Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Zaprimljeno je 98 zahtjeva, a odobreno 94 prijava i to od 39 lovačkih udruga koje su lovozakupnici 43 zajednička lovišta na području županije

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs potpisao je Ugovore o novčanim potporama za razvoj i unapređenje lovstva na području Bjelovarsko-bilogorske županije s predstavnicima 39 lovačkih udruga.

Tako su lovačke udruge ostvarile 1.047.209,91 kuna potpore, čime, priopćili su iz Županije, žele dati još jači vjetar u leđa lovačkim udrugama, a samim time i razvoju lovačkog turizma. Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija raspisala je Javni poziv za dodjelu novčanih potpora za razvoj i unapređenje lovstva na području Bjelovarsko-bilogorske županije i to za dvanaest namjena.

Zaprimljeno je 98 zahtjeva, a odobreno 94 prijava i to od 39 lovačkih udruga koje su lovozakupnici 43 zajednička lovišta na području županije, priopćili su iz Županije. Na taj način  želi se unaprijediti lovstvo kao značajan dio gospodarstva u županiji.                         

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija bogata je lovištima u sklopu kojih je 43 zajednička lovišta. Za njih je 2014. godine napravljen kompletno novi program unaprjeđenja lovstva dogovoren upravo s lovcima, a tada je uvedeno i šest novih mjera. Prošle godine Županija je dala mogućnost zakupa zajedničkih lovišta na period od 10 godina kako bi naše lovačke udruge i dalje gospodarile lovištima. Ipak, domaći ljudi najbolje gospodare s lovištima na svojem području, a naša lovišta jedna su od najljepših i najbogatijih u Republici Hrvatskoj.