Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Virovitičko-podravski projekt “In-In – integracija i inkluzija”

Potpisani ugovori s 41 pomoćnikom u nastavi

Foto: Kristijan Toplak
U projekt je ove školske godine uključeno 15 škola partnera, 14 osnovnih i jedna srednja te Katolička osnovna škola, kojoj Županija nije osnivač, a u projektu je slobodno još sedam mjesta za pomoćnike u nastavi

Ugovor o radu potpisao je proteklog tjedna 41 pomoćnik u nastavi u okviru projekta “In-In – integracija i inkluzija”. Nositelj ovog projekta je Virovitičko-podravska županija, vrijedan je 2,174.486 kuna, a odobrilo ga je Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

– Cilj projekta sve ove godine je pružiti potporu uključivanju učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolske i srednjoškolske
odgojno-obrazovne ustanove, kako bi se osigurali uvjeti za uspješnu socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje, te osnažiti sustav potpore za sudionike odgojno-obrazovnog procesa – rekao je župan Igor Andrović.

U projekt je ove školske godine uključeno 15 škola partnera, 14 osnovnih i jedna srednja te Katolička osnovna škola, kojoj Županija nije osnivač.

– Virovitičko-podravska županija prijavila je ukupno 48 mjesta za pomoćnika u nastavi. Sukladno potrebama na terenu, danas je ugovore potpisao 41 pomoćnik u nastavi, s tim da smo prije mjesec dana preko Udruge osoba s invaliditetom Slatina odredili da deset učenika s teškoćama ima osigurane pomoćnike u nastavi. Još sedam mjesta je slobodno u sklopu našeg projekta “In-In” i, ako tijekom školske godine netko od učenika dobije rješenje za pomoćnika u nastavi, imat će ga osiguranog – rekla je županijska pročelnica za obrazovanje Martina Bunić.