Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Županija osigruala 400.000 kuna

Potpisani ugovori s 55 studenata i učenika, poticaj budućoj profesorici fizike

Stipendije u Varaždinskoj županiji
Foto: Varaždinska županija
Studenti će mjesečno dobivati po 700, a učenici po 300 kuna, dok je posebnu novčanu nagradu od 8400 kuna župan Radimir Čačić dodijelio studentici fizike i matematike Maji Brlenić

Pedeset i pet novih stipendija isplaćivat će Varaždinska županija za 13 učenika i 42 studenta. Studenti će mjesečno dobivati po 700, a učenici po 300 kuna, za što je u županijskom proračunu osigurano oko 400.000 kuna.

Župan Radimir Čačić dodijelio je posebnu novčanu nagradu od 8400 kuna studentici fizike i matematike Maji Brlenić iz Druškovca, i to kao poticaj jer u osnovnim i srednjim školama u toj županiji nedostaje profesora fizike.

- Na trećoj sam godini i raspored je izrazito naporan budući da se radi o integriranom studiju. Ne mogu raditi nikakav posao kojim bi uspjela nešto dodatno zaraditi, a ne mogu si dopustiti izostanak s predavanja. Želja mi je svakako raditi u srednjoj školi, i to u Varaždinskoj županiji, jer ne želim napustiti svoj Druškovec - rekla je M. Brlenić i dodala da joj je nagrada dodatna motivacija za rad.