Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Bespovratne potpore

Potpisani ugovori s 88 poduzetnika za legalizaciju novih objekata

Blaženko Boban
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
Župan je okupljenim poduzetnicima poručio da su jedina županija koja daje bespovratna sredstva privatnim iznajmljivačima

Kako bi pomogli poduzetnicima koji se bave turizmom, Splitsko – dalmatinska županija potpisala je ugovore s 88 poduzetnika o dodjeli bespovratnih sredstava za podizanje kvalitete postojećih i legalizaciju novih objekata u domaćinstvu.

Župan Blaženko Boban na potpisivanju ugovora napomenuo je okupljenim poduzetnicima, u duhu odličnog rezultata hrvatske nogometne reprezentacije, da je hrvatsku himnu prije utakmice s Englezima slušalo 1,1 milijardu ljudi širom svijeta, a na početku finalne utakmice predviđa se da će je čuti više od dvije milijardi ljudi.

fasada Županija raspisala natječaj Za energetsku obnovu kuća, promjenu krova i fasada 1,5 mil. kn

– Među njima su zasigurno i potencijalni turisti, vaši budući gosti. Jedina smo županija koja daje bespovratna sredstva privatnim iznajmljivačima i činimo to transparentno jer nam je cilj da što više naših poduzetnika, osobito iz Zagore, bude upoznato s ovim i drugim županijskim programima i poticajima. Jer, kako sam već naglašavao, dajemo vam vaš novac, novac poreznih obveznika. Svjesni smo da smo ovakvim načinom rada privukli veći broj zainteresiranih od uobičajenog. Mogu reći da ćemo i još 50, 60 poduzetnika koji su ispunili uvjete, a ovaj put nisu dobili sredstva, rebalansom proračuna omogućiti da svi koji zadovoljavaju uvjete dođu do sredstava – kazao je župan Boban. Čak 57 poduzetnika i poduzetnica iz prve mjere i 31 korisnik druge mjere ovih poticaja istovremeno su potpisali ugovore koje je župan Boban već potpisao.

U ime onih koji su dobili sredstva, Županiji su zahvalili Jozo Radeljić iz Zadvarja i Ognjen Rako iz Zagvozda, koji je dobio najveći pojedinačni iznos, 75 tisuća kuna.

– Ovaj natječaj kao da je pisan za mene koji sam se prije par godina vratio na didovinu, uknjižio nekretnine i obnovio ih. Znat ću iskoristiti ovaj odličan poticaj, ali želim dodati da je sustav bodovanja pravedan jer onaj tko najviše ulaže, najviše i dobiva – kazao je Rako.

Župan je pozvao sve da se jave na još jedan natječaj u tijeku koji je raspisala županijska Agencija za razvoj – RERA, putem kojega se može dobiti do 15 tisuća eura za investiciju u obiteljska poljoprivredna gospodarstva.

Plaža u Splitu Bogatija turistička ponuda Županija za uređenje plaža dala sedam milijuna kuna