Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Najveći rehabilitacijski centar u Hrvatskoj

Potpisani ugovori za energetsku obnovu vrijedni 46 milijuna kuna

Varaždinske Toplice
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
U zgrade u kojima se nalaze prostori za rehabilitaciju i terapiju, ambulante, bolesničke sobe i drugi sadržaji uložit će se 46,1 milijuna kuna u sklopu dvaju EU projekata energetske obnove

Počinje energetska obnova pet bolničkih zgrada Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice - skupa zgrada Terme, Konstantinova doma, Hidroterapije Terme, Konstantinove kupelji i zgrade Lovrina kupelj. Radovi na Minervi traju od prošle godine, i do kraja 2020. cijeli će kompleks dobiti novi izgled.

VRIJEDNO 1,5 MILIJUNA KUNA Vinkovačkoj bolnici tri nova ultrazvučna uređaja

U zgrade u kojima se nalaze prostori za rehabilitaciju i terapiju, ambulante, bolesničke sobe i drugi sadržaji uložit će se 46,1 milijuna kuna u sklopu dvaju EU projekata energetske obnove. Ugovore o izvođenju radova u prisustvu župana Radimira Čačića potpisali su ravnatelj Specijalne bolnice dr. Denis Kovačić i Mirko Habijanec, predsjednik Uprave tvrtke Radnik iz Križevaca.

- Rok za dovršetak radova je devet mjeseci za skup zgrada Terme, Konstantinov dom i drugo, a sedam mjeseci za Lovrinu kupelj. Ovime će rekonstrukcijom biti obuhvaćeni svi naši smještajni i terapijski objekti u kojima je ukupno 450 soba - rekao je ravnatelj. Konstantinov dom i Konstantinova kupelj sagrađeni su još 1779. godine, Lovrina kupelj 1871., a bolničko krilo Terme 1973. U Specijalnoj bolnici Varaždinske Toplice se provode EU projekti vrijedni gotovo 240 milijuna kuna, od čega se gotovo 130 milijuna odnosi na energetsku obnovu.

Završeni grubi građevinski radovi na objektu središnjeg paviljona Do kraja 2020. Sisak i Sisačko-moslavačka županija dobit će novu Opću bolnicu

- Energetskom obnovom obuhvaćeno je 51.000 četvornih metara bolničkog kompleksa, što je ogroman zahvat. Uštede na energentima nakon energetske obnove svih objekata, uključujući i Minervu, iznosit će tri milijuna kuna te će se upravo time pokrivati anuiteti tijekom sljedećih 14 plus jednu godinu - rekao je župan Čačić i najavio nove projekte. Danas je Specijalna bolnica najveći rehabilitacijski centar u Hrvatskoj, a ulaganjima bi se došlo do 1500 ležajeva u Varaždinskim Toplicama, što i u EU razmjerima predstavlja vrhunski centar, naglasio je Čačić.