Izbornik
Naslovnica Županije Koprivničko-križevačka
POČETAK ŠKOLE

Potpisani ugovori za sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola

Potpisivanje ugovora
1/3
Foto: Koprivničko-križevačka županija
Koprivničko-križevačka županija osigurala je četiri milijuna kuna iz proračuna za sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola

Župan Darko Koren i direktor tvrtke Čazmatrans Promet d.o.o. Damir Pavlović u prisustvu zamjenika župana Darka Sobote i Ratimira Ljubića te resornih županijskih pročelnika potpisali su Ugovor o kriterijima i načinu sufinanciranja/financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola za školsku godinu 2019./2020, javlja Koprivničko-križevačka županija. 

Liječnici u BBŽ-u Pomoć Koprivničko-križevačka županija subvencionirat će stambene kredite liječnika

Ugovor je potpisan na temelju odluke Vlade Republike Hrvatske o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola za školsku godinu 2019./2020. u skladu s kojom Koprivničko-križevačka županija nastavlja sa sufinanciranjem prijevoza učenika srednjih škola. Županija za ovu namjenu godišnje osigurava čak četiri milijuna kuna iz svog proračuna.

- Naša županija već nekoliko godina ustraje na projektu osiguranja jednakih prava svih učenika na srednjoškolsko obrazovanje, među kojima je i sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola čime se izjednačavaju uvjeti za pristup srednjoškolskom obrazovanju svih učenika Koprivničko-križevačke županije, bez obzira na udaljenost od srednjih škola ili ekonomski status domaćinstva iz kojeg dolaze. Poznato je da država osigurava prijevoz učenika osnovnih škola u punom iznosu, a isto tako financira i prijevoz učenika srednjih škola do određenog iznosa gdje razliku pokriva Županija. Konačna cijena za učenike i njihove  roditelje tako ostaje na simboličnoj razini - naglasio je župan.

u općini Peteranec Podravka predstavila sustav navodnjavanja koji će ponuditi kooperantima

U novoj školskoj godini, za učenike koji putuju autobusnim prijevozom, mjesečna karta iznosi 50 kuna za relaciju manju ili jednaku od 10 kilometara, 60 kuna za relaciju veću od 10 kilometara, a manju ili jednaku od 20 kilometara te 75 kuna za relaciju veću od 20 kilometara.

- Županija osigurava četiri milijuna kuna iz svog proračuna za sufinanciranje bilo da se radi o autobusnom ili željezničkom prijevozu. Ugovor s Čazmatransom je vrijedan 3,6 milijuna kuna dok ostalih 400 tisuća kuna otpada na ugovor s manjim autobusnim prijevoznikom na području grada Đurđevca te na ugovor s  HŽ Putničkim prijevozom - kazao je župan.

Odluka Gradskog vijeća Koprivnice Svim učenicima osigurane besplatne radne i obične bilježnice

Županija je osigurala prijevoz za gotovo 1430 učenika koji u školu putuju autobusima te za više od 360 srednjoškolaca koji putuju vlakom. Učenici koji putuju vlakom mjesečnu kartu plaćaju svega 30 kuna.