Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
PROGRAM “ZA NAJVEĆU VRIJEDNOST ZDRAVSTVENOG SUSTAVA – LIJEČNIKE I MEDICINSKO OSOBLJE“

Potpisano novih 11 ugovora o dodjeli subvencija

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Ugovore je potpisao župan Marko Marušić kazavši kako je ovo jedna od mjera koje će nastaviti provoditi, jer, kaže, sve što je dobro treba ostati

Anamarija Čurlić, dr. med. iz Daruvarskih toplica, jedna je od 11 novih potpisnika ugovora o dodjeli subvencija liječnicima i medicinskom osoblju u okviru programa „Za najveću vrijednost zdravstvenog sustava – liječnike i medicinsko osoblje“. Riječ je o potporama Bjelovarsko-bilogorske županije za zadržavanje i privlačenje liječnika i medicinskog osoblja za rad u zdravstvenim ustanovama na području županije koje podrazumijevaju sufinanciranje stambenih kredita, sufinanciranje troškova podstanarstva te sufinanciranje stručnog usavršavanja i doškolovanja od strane županije.

PARAOLIMPIJAC DENI ČERNI U POSJETU KOD ŽUPANA MARKA MARUŠIĆA Dokazujete da se do rezultata stiže upornim radom

– Prijavila sam se na mjeru subvencije troškova podstanarstva. Nisam rodom iz Bjelovarsko-bilogorske županije, u travnju sam se doselila u Daruvar gdje sam počela raditi u Daruvarskim toplicama. Pri odluci o preseljenju, osim prekrasne zdravstvene ustanove i radnog kolektiva, apsolutno je veliki faktor bila i ova mjera. Zahvaljujem županiji i podržavam daljnje poticanje dolaska zdravstvenih djelatnika u županiju – kazala je dr. med Čurlić.

Ugovore je potpisao župan Marko Marušić kazavši kako je ovo jedna od mjera koje će nastaviti provoditi, jer, kaže, sve što je dobro treba ostati.

Župan Marko Marušić s gradonačelnicima i načelnicima Na raspolaganju nam je 47 mlrd. kuna, trebamo dobre projekte

– Ono što sam komunicirao prije, što je dobro – treba dalje njegovati, što nije dobro – treba mijenjati. Ali ova mjera svakako je jedna od onih koje apsolutno pozdravljam. U cijeloj Hrvatskoj problem je stručnog kadra na što ni mi kao županija nismo imuni. Još vam jednom zahvaljujem što ste aplicirali na ove mjere i nadam se da ćete ostati raditi u našoj županiji. Drago mi je ovdje vidjeti mlade i mislim da je to bogatstvo kako svih nas tako i naše županije – rekao je župan Marušić i dodao kako je od 2018. godine, kada je raspisan javni poziv za liječnike i medicinsko osoblje, do danas iz županijskog proračuna ukupno isplaćeno 2,6 milijuna kuna.