Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
PARAOLIMPIJAC DENI ČERNI U POSJETU KOD ŽUPANA MARKA MARUŠIĆA

Dokazujete da se do rezultata stiže upornim radom

Foto: bpz.hr
Župan Marko Marušić obećao je pomoć paraolimpijcu Deniju Černiju iz Grubišnog Polja i njegovu treneru Borisu Kljajiću

Uspješan sportaš Deni Černi, koji je u kolekciju sportskih rezultata upisao i brončanu medalju u bacanju kugle s nedavno održanog Europskog paraatletskog prvenstva, sa svojim trenerom Borisom Kljajićem te predsjednikom Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratkom Kovačićem posjetio je župana Marka Marušića.

Župan Marko Marušić s gradonačelnicima i načelnicima Na raspolaganju nam je 47 mlrd. kuna, trebamo dobre projekte

Grubišnopoljac Deni Černi atletikom se počeo baviti 2006. godine u Atletskom klubu osoba s invaliditetom „Otos“ iz Grubišnog Polja. U bogatoj sportskoj karijeri do sada je srušio i postavio brojne državne rekorde u bacanju kugle, koplja i diska te osvojio brojne medalje na međunarodnim natjecanjima. Njegov trener Boris Kljajić uz Denija je tijekom cijele njegove sportske karijere, a trenutačno se pripremaju za svoje prve Paraolimpijske igre, koje će se održati u Tokiju od 24. kolovoza do 6. rujna.

– Vi ste primjer da se vrijednim i upornim radom mogu ostvariti dobri rezultati i baš mi je drago da ste na prvom službenom prijmu kod mene. Iskreno, iznenadio me cijeli niz vaših osvojenih medalja i uspjeha. Drago mi je što ćete na Paraolimpijskim igrama predstavljati ne samo grad Grubišno Polje i našu županiju nego i Republiku Hrvatsku. Mi ćemo vam pomoći koliko smo u mogućnosti i stojimo iza vas, ponosimo se vama i vjerujem da uspjeh neće izostati – istaknuo je župan Marko Marušić.

Bjelovarsko-bilogorska županija jedna je od najjačih po broju stanovnika u paraolimpijskom sportu u Hrvatskoj, kaže predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić. Deni je dio paraolimpijske atletske reprezentacije koja je na Europskom prvenstvu osvojila deset medalja, što je najviše osvojenih medalja na jednom Europskom prvenstvu.

ZAPREŠIĆ Besplatna škola za djecu, predstave, izložbe, koncerti velikih zvijezda...

– Zadnje natjecanje prošlo je dobro, ostvarili smo planirano i medalja je tu. Čekaju nas dva mjeseca rada za Tokio. Ova medalja je motivacija, potrebno je puno rada, ali bit ćemo spremni – rekao je D. Černi.