Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Do Zagreba za 60 minuta

Potpisivanje ugovora za 'Izradu svih vrsta idejnih i glavnih projekata' brze ceste do Virovitice i Mađarske

brza cesta Virovitica
Foto: Kristijan Toplak/Virovitičko-podravska županija
Ova cesta za nas je 'žila kucavica' razvoja gospodarstva jer jedino Virovitica ima do najbliže autoceste čak 80 kilometara. Vlada RH nam, kako u ovome, tako i u ostalim projektima daje punu podršku i na tome im se posebno zahvaljujem, zaključio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

 U Virovitičko-podravskoj županiji, potpisan je ugovor za 'Izradu svih vrsta idejnih i glavnih projekata s ishođenjem lokacijske i građevinske dozvole za DC12 Čvorište Vrbovec 2 (D10) – Bjelovar – Virovitica – Granični prijelaz Terezino Polje (granica Republike Mađarske)'. Potpisivanju će nazočiti potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić te predsjednik Uprave IGH Oliver Kumrić.

Snježni pokrivač zabijelio je Viroviticu Vremenske (ne)prilike Virovitica utonula u snježni zimski san

Navedenim ugovorom, čija vrijednost iznosi 33,6 milijuna kuna (bez PDV-a) stvorit će se svi preduvjeti za dobivanje građevinske dozvole i početak gradnje ceste koja 'život znači' u ovom djelu Hrvatske.

– Ova cesta za nas je 'žila kucavica' razvoja gospodarstva, jer jedino Virovitica, kao neko županijsko središte, ima do najbliže autoceste čak 80 kilometara. Vlada RH nam, kako u ovome, tako i u ostalim projektima daje punu podršku i na tome im se posebno zahvaljujem zaključio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Tehnološko-inovacijski centar Ministarstvo znanosti odobrilo projekt vrijedan 17,6 milijuna kuna Gradit će se Tehnološko-inovacijski centar Virovitica