Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Potpisani ugovori u Osječko-baranjskoj županiji

Potpore poljoprivrednicima vrijedne više od 2,1 milijuna kuna

Foto: OBŽ
Taj će novac podijeliti 255 korisnika s područja Osječko-baranjske županije

Ugovore o dodjeli potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju vrijedne 2,1 milijuna kuna župan Ivan Anušić potpisao je nedavno s 255 korisnika s područja Osječko-baranjske županije. Potpisao je i ugovore o privremenom sufinanciranju provedbe aktivnosti Lokalne akcijske grupe u Mjeri M19 Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020. s predstavnicima LAG-ova Baranja, Karašica, Strossmayer i Vuka-Dunav, čija je ukupna vrijednost 400.000 kuna.

– Godinu završavamo dodjelom potpora u poljoprivredi vrijednim 2,1 milijuna kuna, a u protekle četiri godine županija je već investirala više od četiri milijuna kuna u ove potpore. Pri tome potpore usmjeravamo prema novim tehnologijama, inovacijama, brendiranju i marketinškom prepoznavanju. Osobito želimo podupirati ekološku proizvodnju i mlade pa smo potpore proširili i na nove koje ranije nije bilo moguće ostvariti – rekao je župan.

– Poljoprivreda, odnosno proizvodnja hrane i prehrambena industrija su budućnost Hrvatske, osobito Slavonije i Baranje i to se 
ponovno potvrđuje. Moramo se otrgnuti uvozu i kupovini loše robe, što činimo upravo kroz ovakve ugovore i druge aktivnosti. Regionalni distribucijski centar za voće i povrće bit će velika potpora svima koji se bave poljoprivredom u rješavanju problema s kojima su se do sada susretali,  a to je neprepoznatljivost njihovog  proizvoda, nemogućnost tržišnog natjecanja ili slabija njihova snaga u tomu pa je potrebno okrupnjavanje proizvođača, marketinška priprema i jačanje proizvođača kroz RDC, kao i daljnje povećanje  potpora poljoprivrednicima – zaključio je Anušić.