Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Novska

Potpore za nove obrtnike

Potpore
Foto: Večernji list
Riječ je o novim građevinskim, šumarskim, drvotokarskim, tapetarskim, automehaničarskim i ugostiteljskim obrtima koji će od sada djelovati u Novskoj, a ukupno im je na raspolaganju 100.000 kuna

U Novskoj je potpisano novih osam ugovora za nova zapošljavanja s poduzetnicima početnicima. Za pokretanje svog poduzetničkog pothvata dobili su ukupno bespovratnih 100.000 kuna, 55.000 od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te 45.000 od Grada Novske.

Taj novac mogu iskoristiti za pokretanje poslova, nabavku alata i strojeva te nova zapošljavanje djelatnika.     

Novska Novska Avenija dobila ime po 62. Samostalnoj bojni ZNG-a

- Grad Novska jedini je u Republici Hrvatskoj koji na ovaj način osigurava početak poslovanja poduzetnika početnika. Kako bi ušli u poduzetništvo veliku pomoć dobili su kod izrade poslovnih planova i projektne dokumentacije od tima konzultanata naše Razvojne agencije NoRa Novska  - istaknuo je gradonačelnik Novske Marin Piletić.

Kako su istaknuli neki od potpisnika, vlasnika novih obrta, razmišljali su već o odlasku na rad izvan Hrvatske, no odlučili su, uz pomoć sredstava sufinanciranja Grada Novske i HZZ-a, ipak pokušati s vlastitim poslom. Riječ je o novim građevinskim, šumarskim, drvotokarskim, tapetarskim, automehaničarskim i ugostiteljskim obrtima koji će od sada djelovati u Novskoj.

Vinari Sisak Potpore županije Za promidžbu poljoprivrednika i njihovih proizvoda 250.000 kuna