Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
RASPISAN JAVNI POZIV

Potpore za unapređenje rada udruga

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Udruge mogu dobiti maksimalno 20 tisuća kuna potpore

Temeljem programa potpora udrugama u području poljoprivrede, lovstva, ribarstva na području županije, župan Alojz Tomašević raspisao je javni poziv za unapređenje rada udruga u poljoprivredi, ribarstvu i lovstvu.

poljoprivreda POTPORE Za ulaganja u poljoprivredu 1,350.000 kuna

Predmet javnog poziva je dodjela potpore u obliku bespovratnih financijskih sredstava udrugama za provedbu programa i projekata kojima se ispunjavaju ciljevi i prioriteti definirani strateškim i planskim dokumentima županije, podršku razvoju udruga, obilježavanje značajnih datuma i obljetnica, organiziranje susreta, natjecanja i priredbi, edukaciju, razvoj ruralnih prostora, promicanje zaštite životinja, zaštita ribnjaka i lovišta te povećanje kvalitete lovnotehničkih i lovnogospodarskih objekata u lovištima.

Iz Županije napominju kako popis projektnih aktivnosti nije konačan, već samo ilustrativan te kako će se odgovarajuće aktivnosti koje pridonose ostvarenju cilja ovog poziva, a koje nisu naprijed spomenute, također uzeti u obzir za financiranje.

Nastavak ulaganja u školsku infrastrukturu u zapadnom dijelu županije Završena energetska obnova OŠ Grigora Viteza u Poljani, ušteda energije 69 posto

Javni poziv otvoren je do iskorištenja sredstava koja su osigurana u proračunu Požeško-slavonske županije za ovu godinu, a najkasnije do 1. lipnja 2021. godine.

Potpora se može odobriti do 50 posto vrijednosti ulaganja, a maksimalno do 20 tisuća kuna po udruzi.