Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Održana 29. sjednica Županijske skupštine

Povećan županijski proračun zbog europskog Integralnog projekta Starogradskog polja

1/3
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Župan Blaženko Boban izrazio je zadovoljstvo što je županijski proračun dobio bezuvjetno pozitivno mišljenje o obavljenoj financijskoj reviziji za 2018. godinu.

Na posljednjoj sjednici Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije prihvaćeno je izvješće o obavljenoj financijskoj reviziji Splitsko-dalmatinske županije za 2018. godinu te Odluka o izmjenama i dopunama proračuna Splitsko-dalmatinske županije za 2019. i projekcije za 2020. i 2021.

Makarski advent Makarski je advent najljepši u Dalmaciji U Božićnom gradu stari i mladi su zajedno, plešu, pjevaju i svima je dobro!

2,2 posto više

Ukupni prihodi i primici ovim izmjenama i dopunama planirani su u iznosu od 1,033 milijardi kuna, što je 22,2 milijuna kuna ili 2,2 posto više od planiranog u drugom rebalansu ove godine, odnosno 116,1 milijuna kuna ili 12,7 posto više od ostvarenja u 2018., obrazloženo je.

– Povećanje se događa u prvom redu zbog jednog europskog projekta, a to je Integrirani program Starogradskog polja kako bi se on mogao realizirati – pojasnila je Sanja Viculin, privremena pročelnica Upravnog odjela za financije.

– Za projekt Starogradskog polja smo, hvala Bogu, dobili sredstva od fondova EU i moramo im dostaviti obrazac na kojem se pokazuje da smo i mi osigurali vlastita sredstava za taj projekt – istaknuo je župan Blaženko Boban, koji je izrazio zadovoljstvo što je županijski proračun dobio bezuvjetno pozitivno mišljenje o obavljenoj financijskoj reviziji za 2018. godinu. Skupština je prihvatila odluke o izmjenama odluka o donošenju programa javnih potreba u predškolskom odgoju, osnovnom školstvu, u kulturi i tehničkoj kulturi, programa javnih potreba očuvanja kulturne baštine – ustanova u kulturi, sportu, zdravstvu, socijalnoj skrbi, u protupožarnoj i civilnoj zaštiti, programa ulaganja Upravnog odjela za komunalne poslove, komunalnu infrastrukturu i zaštitu okoliša i javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Splitsko-dalmatinske županije „More i krš“ za 2019. godinu.

Potpisani novi ugovori u sklopu projekta "Tu je tvoj dom" Boban: Sretan sam jer je još 39 obitelji odlučilo ostati u dalmatinskoj Zagori

Donesena je Odluka o izmjenama i dopunama odluke o donošenju programa javnih potreba u srednjem školstvu, odluka o izmjenama i dopuni odluke o donošenju Programa razvoja malog i srednjeg poduzetništva, poljoprivrede, lovstva, projekata EU i ostalog gospodarskog razvitka Splitsko-dalmatinske županije za 2019. godinu.

Skupština je prihvatila zaključak o davanju prethodne suglasnosti na Prijedlog III. Izmjene i dopune financijskog plana i plana građenja i održavanja županijskih i lokalnih cesta Županijske uprave za ceste Split na području Splitsko-dalmatinske županije za 2019. godinu.

Usvojen niz odluka

Prihvaćena je godišnja analiza sustava civilne zaštite za 2019. i godišnji plan razvoja sustava civilne zaštite s financijskim učincima za razdoblje od 2020. do 2022. na području Splitsko-dalmatinske županije kao i Provedbeni plan unapređenja zaštite od požara i tehnoloških eksplozija Splitsko-dalmatinske županije za 2020. godinu.

Doneseno je rješenje o imenovanju ravnatelja Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Splitsko-dalmatinske županije „More i krš“, odluka o visini turističke pristojbe na području Splitsko-dalmatinske županije za 2021. godinu, Prihvaćen je zaključak o davanju suglasnosti na odluku Upravnog vijeća Ljekarne SDŽ koja se odnosi na kupnju zemljišta u Dugopolju.