Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska 31 pregleda
Premješta se trafostanica 'Hrast'

Povećavaju broj parkirališnih mjesta: kreće gradnja nadzemne garaže u središtu gradu

Virovitica
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell/Ilustracija
Prije realizacije projekta potrebno je premjestiti trafostanicu poznatu pod nazivom Hrast

Grad Virovitica planira u narednom periodu izgradnju nadzemne garaže u središtu grada, na parkiralištu Robne kuće, a sve u cilju povećanja broja parkirališnih mjesta.

Da bi se projekt realizirao, napominju iz gradske uprave, potrebno je premjestiti trafostanicu poznatu pod nazivom Hrast koja se nalazi u tom dijelu. Gradonačelnik Ivica Kirin zajedno sa suradnicima razgovarao je s direktorom HEP ODS-a – Elektre Virovitica Dinkom Begovićem te je dogovoreno kako će trafostanica dobiti novu lokaciju u centru grada, a Grad će, nakon rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, u suradnji s Poslovnim parkom pristupiti realizaciji nadzemne garaže s pratećim sadržajima te uređenju prostora između zgrade Hrasta i postojećeg parkirališta.

Osim trafostanice kod Robne kuće, nazočni su razgovarali i o mogućnosti premještanja trafostanica kod Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić, u Ulici Alojzija Stepinca te na križanju Ulice Ivana Zajca i Vatroslava Lisinskog.

Gradonačelnik je inicirao premještanje one u Ulici A. Stepinca radi stvaranja preglednosti i povećanja sigurnosti u prometu. Nakon što bude gotov projekt izgradnje kružnog toka, odnosno uređenja raskrižja kod OŠ Ivane Brlić – Mažuranić, trafostanica koja se nalazi neposredno kod igrališta škole, ukoliko bude predstavljala smetnju u smislu sigurnosti u promet, također će biti premještena. Ukoliko ne bude potrebe za izmještanjem, ista će biti rekonstruirana, kažu iz Grada.

Četvrta trafostanica koja bi trebala biti premještena je ona na križanju Ulice Ivana Zajca i Vatroslava Lisinskog. Naime, Grad Virovitica je pristupio izradi idejnog rješenja spajanja Poduzetničke zone III i zone Bilogora na Bilogorsku cestu, a cilj premještanja je također bolja preglednost na cesti.