Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Među nagrađenima i bivša ministrica poljoprivrede

Povelje zahvalnosti za pomoć u suzbijanju virusa afričke svinjske kuge

storyeditor/2024-06-28/povelje_1.jpg
Foto: BPZ U RAZDOBLJU epidemije isplaćeno je gotovo 13 milijuna eura pomoći i potpora Vlade

Župan Danijel Marušić, predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu Željko Burazović te pročelnica Upravnog odjela za poslove župana i Županijske skupštine Dubravka Knežević bili su domaćini sastanka na kojemu su dodijeljene povelje zahvalnosti zbog pomoći u rješavanju problema afričke svinjske kuge.

U znak zahvalnosti za sve ono što su na svojim dužnostima učinili za rješavanje epidemije afričke svinjske kuge, koja je Hrvatsku zahvatila prošle godine, te njezino stavljanje pod nadzor, Brodsko-posavska županija dodijelila je priznanja ministrici poljoprivrede u prošlom mandatu Mariji Vučković, vlasniku tvrtke Merkur veterinarska ambulanta Đuri Vučetiću, zamjeniku predsjednika Hrvatske poljoprivredne komore Mati Mihiću i predsjedniku Svinjogojske udruge BPŽ-a Marijanu Lučiću.

Predstavnici Županije zahvalili su nagrađenima što su profesionalnim pristupom, s povjerenjem u znanost i struku te vođeni brigom za hrvatske svinjogojce i poljoprivrednu proizvodnju, donosili sve potrebne mjere koje su omogućile da Hrvatska problem epidemije riješi najranije moguće i uz najmanju štetu.

U razdoblju epidemije afričke svinjske kuge gotovo 13 milijuna eura isplaćeno je kroz razne mjere pomoći i potpore naše Vlade, a ovaj virus je pod kontrolom i ne čini više štetu našim svinjogojcima.

– Zahvaljujemo svim nagrađenima što su omogućili da Hrvatska ovaj virus stavi pod nadzor u najkraćem mogućem roku i što su postavili kvalitetan primjer za sve buduće izazove s kojima se možemo susresti. Kroz svoje djelovanje naišli su na brojne izazove i velike pritiske, ali u izvršavanju svojih zadataka nisu posustali – poručili su domaćini. 

storyeditor/2024-06-28/MZa1.jpg Posebno raduju medalje za vina autohtone sorte pušipel Jedanaest međimurskih vinara osvojilo 29 medalja na Decanteru Prva smjena brodskih osnovnoškolaca završila je svoje ljetovanje u Starom Gradu na otoku Hvaru Nezaboravni trenuci Prva skupina učenika završila ljetovanje na otoku Hvaru U sklopu projekta "Moja kućica, moja slobodica" u Domu za odrasle osobe Borova otvorene su četiri stambene jedinice organiziranog stanovanja Dom Borova Otvorene četiri stambene jedinice za 20 korisnika