Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Nova zgrada KBC-a Osijek

Povijesno ulaganje za Osijek i županiju

Foto: Osječko-baranjska županija
– Osnovna ideja je da se svi ambulantni prostori i dnevne bolnice iz neadekvatnih podrumskih prostora presele u modernu zgradu koja će omogućiti dnevne bolnice jednodnevne kirurgije, što je trend u reorganizaciji zdravstvenog sustava – kaže ravnatelj KBC-a Željko Zubčić

Gradnja nove zgrade Objedinjenog hitnog bolničkog prijema, dnevnih bolnica i dnevnih kirurgija KBC-a Osijek počela je 26. srpnja. Završetak radova ugovoren je do 31. ožujka 2023., a sada su oni u punom jeku. 

– Gradnja novog OHBP-a je povijesno ulaganje za Grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju. Projekt je vrijedan više od 164 milijuna kuna, od čega je gradnja objekta vrijedna 152 milijuna kuna. Vjerujem da će se njegovom gradnjom znatno podići kvaliteta zdravstvene usluge koju pruža KBC u Osijeku, osobito kad govorimo o Hitnom bolničkom prijemu koji je osobito važan u najtežim i najhitnijim situacijama opservacije i obrade pacijenata. Ovo je prvo ulaganje u razvoj KBC-a Osijek, a u pripremi je i gradnja novog KBC-a u Gackoj ulici – rekla je ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Nataša Tramišak prilikom obilaska gradilišta.

Dožupan Mato Lukić istaknuo je da je Osječko-baranjska županija u protekle četiri godine pomogla KBC-u Osijek s više od 3 milijuna kuna.

– Izuzetno nam je važno da se KBC Osijek kvalitetno brine o pacijentima  ne samo s područja naše županije već i cijelog istoka Hrvatske. U tom smjeru idemo i s gradnjom novog OHBP-a koji će omogućiti veću protočnost pacijenata i olakšati rad zdravstvenom osoblju, dok će dnevne bolnice rasteretiti odjele u KBC-u, a bolničko liječenje učiniti dostupnijim – kazao je Lukić.

– Osnovna ideja je da se svi ambulantni prostori i dnevne bolnice iz neadekvatnih podrumskih prostora presele u jednu modernu zgradu koja će omogućiti dnevne bolnice jednodnevne kirurgije, što je trend u reorganizaciji zdravstvenog sustava, odnosno da se smanjuju akutni kreveti – naveo je ravnatelj KBC-a Željko Zubčić.