Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
U znaku baruna Trenka

Požežani u Noći muzeja uživali u obilju programa za sve uzraste

1/9
Foto: pozega.hr
Najmlađi posjetitelji zabavili su se i ponešto naučili na radionici “U Trenkovoj kapi”

Petnaesto izdanje Noći muzeja, koje je ove godine bilo posvećeno temi “Velike obljetnice hrvatskih muzeja”, u požeški je Gradski muzej privuklo brojne posjetitelje na besplatne programe.

Kao i proteklih godina, cilj priredbe bio je razbiti predrasude o tome kako su muzeji zatvorene i samo nekima dostupne ustanove.

U požeškom muzeju Izložba koja nudi drukčiju sliku o legendarnom barunu Trenku

Zahvaljujući dobroj suradnji s mačevalačkim klubom “Dmitar Zvonimir” iz Osijeka i šahovskim klubom “Vina Markota” iz Pleternice, Požežanke i Požežani imali su priliku vidjeti prezentaciju mačevalačke vještine te dobiti uvid u njen razvoj kroz povijest, a oni koji su to željeli sudjelovali su i u revijalnom šahovskom turniru “Barun Trenk”.

Najmlađi posjetitelji zabavili su se i ponešto naučili na radionici “U Trenkovoj kapi”, koju je za njih pripremila učiteljica likovne kulture Sanja Mišić s kojom je Gradski muzej Požega i ranije surađivao. Oni stariji mogli su razgledati izložbe o barunu Trenku, uz stručno vodstvo muzejske pedagoginje Ljiljane Marić i dodjelu zahvalnica donatorima i volonterima te suradnicima muzeja u 2019. godini.