Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
NAJVIŠE JAVNO PRIZNANJE

Poziv za dodjelu povelje humanosti: Priznanje jer su se žrtvovali za druge

Povelja humanosti Osječko-baranjske županije najviše je javno priznanje za humana djela
Foto: Osječko-baranjska županija
Obrasci za prijedloge mogu se podići u Tajništvu Osječko-baranjske županije (Osijek, Trg Ante Starčevića 2) ili preuzeti sa službene županijske web-stranice www.obz.hr.

Povelja humanosti Osječko-baranjske županije, najviše javno priznanje za humana djela učinjena na njezinu području, bit će dodijeljena i ove godine, a javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu Povelje otvoren je do 29. rujna 2020. godine.

Igor Andrović ZA DAN ŽUPANIJE Dobitnici Povelje humanosti

– Povelja humanosti može se dodijeliti pojedincima i skupinama građana koji su se svojim predanim i požrtvovnim djelovanjem, samoprijegorom i brižnim odnosom osobito istaknuli u poduzimanju djela kojima je uz vlastiti rizik i samopožrtvovnost od drugoga otklonjena prijeteća pogibelj. Dodjeljuje se i za druga djela kojima se pridonosi zaštiti i spašavanju ljudskih života, primjerice darivanje krvi čime se omogućava izlječenje bolesnih i povrijeđenih, skrb o bolesnima, tjelesno i duševno povrijeđenima i svima onima kojima je potrebita pomoć drugog čovjeka, skrb o djeci bez roditelja, napuštenoj i drugoj ugroženoj djeci, organiziranje i pružanje humanitarne pomoći i druge akcije i aktivnosti pružanja pomoći te aktivnosti kojima se afirmira i potvrđuje humanost kao univerzalno civilizacijsko načelo – pojašnjavaju u Osječko-baranjskoj županiji.

Obrasci za prijedloge mogu se podići u Tajništvu Osječko-baranjske županije (Osijek, Trg Ante Starčevića 2) ili preuzeti sa službene županijske web-stranice www.obz.hr.