Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Za medicinske djelatnike

Predavanje o uzorkovanju venske krvi

Foto: icv.hr

U Tehnološko-inovacijskom centru u Virovitici, u organizaciji Opće bolnice Virovitica, održano je stručno predavanje na temu "Umijeće uzorkovanja venske krvi".

Više od 150 medicinskih djelatnika iz OB-a Virovitica i povezanih zdravstvenih ustanova, županijskog Doma zdravlja i Zavoda za hitnu medicinu, primalje, kao i učenici smjera medicinski tehničar/medicinska sestra Tehničke škole u Virovitici, prošli su edukaciju. Cilj joj je bio usvojiti nove vještine i znanja vezanih za uzimanje uzoraka krvi pacijentima, transport i skladištenje spremnika te uklanjanje uobičajenih pogreški u procesu rada. Oko 75% grešaka vezanih za analizu krvi događa se pri uzimanju krvi i skladištenju uzoraka. 

U Virovitici je otvorena "Banka hrane" na području Virovitičko-podravske županije Za područje županije Otvorena "Banka hrane" u Virovitici - cilj je doniranje kao alternativa bacanju storyeditor/2024-02-23/a_kombi_foto_anita_zeko.jpg Očekuju nas investicije u obrazovanje, najavio je župan Andrović Županija kupila kombi slatinskoj školi za prijevoz učenika i hrane storyeditor/2024-02-23/a_viroexpo_foto_anita_zeko.jpg Viroexpo vidjelo rekordnih 34.000 posjetitelja Naš sajam svake godine sve više raste i pokazuje da se trud, upornost i rad isplate