Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Kolinda Grabar-Kitarović u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji

Predsjednica na pet dana seli ured na sjever Hrvatske

Kolinda Grabar - Kitarović
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL/Ilustracija
Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović 13. i 14. prosinca provest će u Varaždinskoj županiji, a od 15. do 17. prosinca svoj ured izmjestit će u zgradu Međimurske županije

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović provest će veći dio idućeg tjedna u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji. U Varaždin stiže 13. prosinca, kad će zajedno sa županom Predragom Štromarom i gradonačelnikom Goranom Habušem nazočiti podizanju zastave, a potom održati redovne sastanke s vodstvom županije, grada Varaždina, biskupom, rektorom Sveučilišta Sjever i braniteljima. Nakon toga obići će Fakultet organizacije i informatike, a u poslijepodnevnim satima susrest će se s građanima.

Idući dan, 14. prosinca, obići će tvrtku Gumiimpex GRP, Drvodjelac, Pavlinski samostan u Lepoglavi, Ludbreg i Varaždinske Toplice. Drugi radni dan završit će u Prvoj gimnaziji Varaždin gdje će djeci čitati odlomke iz knjiga. Nakon Varaždina, predsjednica će svoj ured izmjestiti u zgradu Međimurske županije, gdje će od 15. do 17. prosinca biti odrađen niz sastanaka i prijema.

Počasna članica Zrinske garde

Prvog dana boravka u Međimurju od 14.30 sati predsjednica će održati tradicionalni prijam građana, pa su pozvani zainteresirani da svoje zamolbe, upite i molbu za sastankom dostave na mail ured@predsjednica.hr ili se jave na broj telefona 01/456-5191. Kako je najavljeno, na prijam u uredu župana Međimurske županije bit će pozvane brojne udruge, županijski i gradski dužnosnici, gospodarstvenici i drugi. Posjetit će gradove Čakovec, Prelog i Mursko Središće, te općine Donji Kraljevec, Donji Vidovec, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Orehovica. Sudjelovat će i na završnoj svečanosti “Godine Nikole Šubića Zrinskog“, na kojoj će postati i počasna članica Zrinske garde.

U subotu 17. prosinca u Termama LifeClass ugostit će predstavnike Diplomatskog zbora u Hrvatskoj, te će zajedno sa svojim domaćinom županom Međimurske županije Matijom Posavcem predstaviti gospodarske i turističke potencijale Međimurja.