Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Krajem 2023. uredit će se prostor koji je donirao petrinjski Gavrilović

Predstavljen projekt rekonstrukcije Srednje škole Petrinja

Foto: NIKOLA ČUTUK/PIXSELL
Nastavu 240-ak učenika Srednje škole Petrinja privremeno sluša u petrinjskoj osnovnoj školi Mate Lovraka

Projekt rekonstrukcije Srednje škole Petrinja, čiji je osnivač Sisačko-moslavačka županija, predstavljen je javnosti u tom gradu. Srednja škola Petrinja bila je smještena u povijesno zaštićenoj zgradi u središtu grada, a zbog potresa teško je stradala. Školu pohađa oko 240 učenika u smjerovima opća gimnazija, prehrambeni tehničar, veterinarski tehničar, mesar, cvjećar, voćar-vinogradar-vinar. Nastava za učenike privremeno je organizirana u OŠ Mate Lovraka u Petrinji, a zajmom Svjetske banke uskoro počinje rekonstrukcija i gradnja škole na novoj lokaciji.

Naime, brzo nakon potresa tvrtka Gavrilović d.o.o. donirala je školi objekt u krugu tvornice Gavrilović koji je prije koristila za svoju edukaciju.

– Prije otprilike godinu dana susreli smo se s brojnim izazovima kada smo preuzeli dužnost u županijskoj upravi. Jedan od njih bio je osiguranje financijskih sredstava za prenamjenu objekta koji je tvrtka Gavrilović darovala Srednjoj školi Petrinja. Dogovorili smo proširenje zajma Svjetske banke sa Zagrebačke županije na Sisačko-moslavačku županiju i tako osigurali sredstva za gradnju
nove Ekonomske škole u Sisku te za prenamjenu spomenutog objekta u školski objekt. U studenome očekujemo početak radova,
a završetak radova očekujemo krajem 2023. godine. Važno je osigurati učenicima što kvalitetnije uvjete za nastavu, a nastavnicima što kvalitetnije uvjete kako bi mogli prenositi znanje našim učenicima – rekao je župan Celjak uz kojeg je na predstavljanju bio i zamjenik Mihael Jurić.