Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
POSJET NORVEŠKOJ

Predstavnici VPŽ-a obišli Vitensenteset Innlandetu

Foto: Kristijan Toplak
Vitensenteset Innlandet je partner u projektu Regionalni znanstveni centar Panonska Hrvatska

U Vitensenteset Innlandetu, centru znanja u norveškom Gjøviku, stvari se, izuzev zaobljenog ogledala koje dodaje nekoliko desetaka kilograma, uglavnom gledaju “širom otvorenih usta”. Nalazi se tu jedan od 13 regionalnih centara znanja u Norveškoj. Vitensenteset Innlandet partner je u projektu Regionalni znanstveni centar Panonska Hrvatska, čiji je nositelj Osječko-baranjska županija, a partneri su i Virovitičko-podravska županija te OŠ Josipa Kozarca iz Slatine.

Projekt je vrijedan 21,500.000 kuna, a cilj je uspostava Regionalnog znanstvenog centra Panonske Hrvatske, koji će biti usmjeren k darovitim učenicima u STEM području, ali i jačanju kompetencija nastavnog osoblja koje će raditi s tim učenicima.

U sklopu toga, rekonstruirat će se i suvremeno opremiti potkrovlje OŠ Josipa Kozarca u Slatini, a rekonstruirat će se i suvremeno opremiti i učionica u OŠ Suhopolje. Predstavnici projektnih partnera, među njima i VPŽ, obišli su proteklog tjedna Vitensenteset Innlandetu.

VISOKA 35 METARA Otkriveno da je najveća platana stara čak 213 godina Investirano 700.000 € Župan Dobroslavić obišao novouređenu Turističku i ugostiteljsku školu Dubrovnik Teritorijalna strategija razvoja otoka Održana konstituirajuća sjednica otočnog partnerstva