Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Popuštanje mjera

Pregledi djece koja će ove jeseni sjesti u školske klupe

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
U suradnji s liječnicima obiteljske medicine prikupljat će se podaci, pa roditelji neće morati osobno dolaziti, a nastavi li se povoljna epidemiološka situacija, s pregledima bi se započelo 11. svibnja

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije dr. Marina Payerl-Pal kazala je da će, s obzirom na popuštanje mjera i u području javnog zdravstva, s pripremama za obavljanje pregleda za procjenu psihofizičkog stanja djece školskih obveznika u školskoj godini 2020./2021. započeti i Djelatnost školske i adolescentne medicine.

Pripreme za povratak u školske klupe Za svakog od 4800 učenika u prosjeku 17 kvadrata prostora

U suradnji s liječnicima obiteljske medicine prikupljat će se podaci, pa roditelji neće morati osobno dolaziti, a nastavi li se povoljna epidemiološka situacija, s pregledima bi se započelo 11. svibnja. Započelo se i sa zdravstvenim pregledima osoba koje podliježu obveznom zdravstvenom nadzoru i s online provedbom tečajeva higijenskog minimuma. Vezano za mogućnost pojave komaraca, ZZJZ kontinuirano posljednja dva tjedna prati situaciju i prema potrebi izvijestit će gradove i općine o potrebi larvicidnog suzbijanja.

Ravnatelj ŽB-a Čakovec dr. Tomislav Novinščak kazao je da i bolnica od 4. svibnja vraća dio djelatnosti.

– U početku će to biti manji odjeli koji će raditi s 50 do 100 posto ranijeg intenziteta, a operacije i dijagnostički pregledi radit će se prema napucima nadležnog Ministarstva – rekao je ravnatelj.