Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
uprihodili 25 tisuća kuna

Preko tisuću turista razgledalo je trogirsku kamenu ljepoticu u samo tjedan dana

Trogir kula
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Iz gradske uprave napominju kako su još prošlu godinu izvršeni radovi potrebni za sigurnost posjetitelja, a ovu godinu izvršena je zaštita od golubova i kula je u potpunosti očišćena kako bi spremna dočekala turiste

Jedna od glavnih atrakcija grada Trogira, kula Kamerlengo otvorena je za posjetitelje, čak mjesec dana ranije nego lani.
Preko tisuću turista razgledalo je trogirsku kamenu ljepoticu te se u samo tjedan dana uprihodilo 25 tisuća kuna, doznaje se od ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta Trogir mr.sc. Nenada Belasa.

Cijena ulaznica za odrasle iznosi 25 kuna, za djecu 20, a za grupe veće od deset ljudi 20 kuna po osobi. Svaki je posjetitelj osiguran od nezgoda, a iz gradske uprave napominju kako su još prošlu godinu izvršeni radovi potrebni za sigurnost posjetitelja, a ovu godinu izvršena je zaštita od golubova i kula je u potpunosti očišćena kako bi spremna dočekala turiste.

Inače, prema sporazumu između Grada Trogira i Pučkog otvorenog učilišta Grad dobiva 65 posto sredstava, a Učilište 35, od čega je dio sredstava namijenjen za komunalno opremanje i održavanje kule Kamerlengo.